Η ρωσική Δούμα κλείνει την πόρτα σε αμερικανικά ΜΜΕ

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, η Δούμα, απαγόρευσε σήμερα στα αμερικανικά μέσα που έχει χαρακτηρίσει «πράκτορες του εξωτερικού» να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της, σε αντίποινα για την αντίστοιχη απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου εις βάρος του Russia Today.
 
Οι Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του μέτρου αυτού μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταχωρήσει 9 αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) και το Voice of America (VOA), στον κατάλογο με τους «πράκτορες του εξωτερικού».
 
Στα τέλη του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Πούτιν επικύρωσε έναν νόμο που επιτρέπει την καταχώριση οποιουδήποτε διεθνούς μέσου ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία στον κατάλογο αυτόν με τους «πράκτορες του εξωτερικού» βάσει σχετικής απόφασης που θα λαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιδρώντας στο γεγονός ότι το ρωσικό δίκτυο RT καταχωρίστηκε ως «πράκτορας του εξωτερικού» στις ΗΠΑ.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 83 εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι παγκοσμίως
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
Σφοδρές συγκρούσεις ενόπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης
Ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά