Συναντήσεις με Τσίπρα και Βούτση είχε η Στέλλα Κυριακίδου

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση είχε σήμερα στην Αθήνα η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου. Κατά την πρώτη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αποτελεί τιμή για την Κύπρο και τον Ελληνισμό η εκλογή της κας Κυριακίδου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς ποτέ άλλοτε πολιτικός από την Κύπρο δεν κατείχε υψηλότερο ευρωπαϊκό και διεθνές αξίωμα.
 
«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι μία γυναίκα βρίσκεται στο τιμόνι του Συμβουλίου της Ευρώπης και μάλιστα μία γυναίκα η οποία έχει δώσει το δικό της αποτύπωμα, μέσα από μια ολόκληρη διαδρομή με ευαισθησίες σε μια σειρά θεμάτων με τα οποία ασχολείται και για τα οποία έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως η παλαιότερη θεσμική οργάνωση των ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο κ. Βούτσης καλωσορίζοντας την κ. Κυριακίδου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η προεδρία της κ. Κυριακίδου να αποδειχθεί σημαντική, καθώς ζητήματα για το μέλλον της Ευρώπης άπτονται της ατζέντας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού ευχαρίστησε θερμά την ελληνική Βουλή για την πρόσκληση, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, ανέλαβα πολύ πρόσφατα –τον Οκτώβριο του 2017- την Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιώ. Και πραγματικά νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα, στην οποία αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου».
 
Επιπλέον, η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την πίστη της ότι η επίσκεψη στην Αθήνα παρέχει μια εξαίρετη ευκαιρία για να αναδειχθούν οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ελλάδας και δη με την Βουλή των Ελλήνων. Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής της, έχει επίσης προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Το Ποτάμι” Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αθανάσιο Παφίλη, καθώς επίσης και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο. Η κυρία Κυριακίδου θα επισκεφθεί, επίσης, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα Πετράλωνα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ