Έστειλε μηνύματα στον Νικόλα ο Μάριος

Με αναφορές και τοποθετήσεις σαφώς διαφοροποιημένες από αυτές του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως ξεκάθαρες αιχμές κατά του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και άκρως ενδεικτικές των προθέσεων του ενόψει προεδρικών εκλογών, εμφανίστηκε στην πρώτη δημόσια παρουσία του μετά από καιρό ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.  
 
Σε ομιλία του χθες στο μνημόσυνο Πεσόντων Εθελοντών και Αγνοουμένων της κοινότητα της Σιάς, ο Μάριος Καρογιάν έστειλε σαφέστατα μηνύματα σε σχέση με το Κυπριακό και με ξεκάθαρο αποδέχτη τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ουσιαστικά παρενέβη μέσω της ομιλίας του στη δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται γύρω από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, σημειώνοντας πως ουδέποτε ήταν λάβαρο αγώνα, αλλά μέσα από την διαδρομή των πολύχρονων διαπραγματεύσεων είχε γίνει αποδεκτή  κατ’ οικονομίαν ως οδυνηρός συμβιβασμός της πλευράς μας, προκειμένου να επιτευχθεί μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού.
 
«Ωστόσο», συνέχισε, «το όνομα της λύσης δεν είναι δευτερευούσης σημασίας. Είναι το πλαίσιο της λύσης, που έχει τύχει της επιδοκιμασίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο, μέσα από την διαπραγμάτευση θα προστεθούν επιμέρους στοιχεία τα οποία στο σύνολο τους θα συνθέτουν το σχέδιο λύσης.
 
Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ΔΔΟ έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού όποια τυχόν λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να είναι εντός αυτού του πλαισίου.  Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η ΔΔΟ δεν αποτελεί όρο σημειολογικό, αλλά πλαίσιο ουσιαστικό για τη συνολική επίλυση του κυπριακού».
 
Και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Μάριος Καρογιάν έσπευσε να υποδείξει ότι εκείνοι που διαφωνούν με αυτό το πλαίσιο θα πρέπει έντιμα και με παρρησία να το δηλώσουν, αντί με μισόλογα, επικοινωνιακά τεχνάσματα και σοφιστείες, κατά τη έκφρασή του, να επιδιώκεται παραμερισμός του υποβιβάζοντας την ουσία σε επίπεδο ονοματολογίας.
 
«Μαζί με τη διαφωνία τους», τόνισε, «καλό θα ήταν, βέβαια, να διατυπώσουν και μια εφικτή και ρεαλιστική αντιπρόταση, που θα τυγχάνει της έγκρισης του Συμβουλίου Ασφαλείας και της διεθνούς κοινότητας.
 
Μια πρόταση εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών που θα υποχρεώνει και την τουρκική πλευρά να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αναζήτηση και επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.
 
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος και χρόνος για συναισθηματισμούς, ευσεβοποθισμούς και ερασιτεχνισμούς».
 
«Η διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό μικροκομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων», είπε ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό πρέπει να κωφεύσουμε στις σειρήνες του διχασμού, του λαϊκισμού και της στείρας συνθηματολογίας.
 
«Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι η ώρα για επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων. Δεν είναι η ώρα για νεότευκτες στρατηγικές σοφιστείες, όπως ούτε για λογικές υποταγής στον Τούρκο κατακτητή», υπογράμμισε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό