Εντυπωσιακές εικόνες από τα Φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας

Μαγικές είναι για άλλη μια χρονιά οι εικόνες των φλαμίνγκο που έχουν φτάσει στην Αλυκή Λάρνακας.

Τα φλαμίνγκο αποτελούν εδώ και μερικές μέρες πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν αυτά τα ξεχωριστά πουλιά. 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, προειδοποιεί ωστόσο ότι η αλόγιστη συμπεριφορά κάποιων επισκεπτών, προκαλεί σοβαρή ενόχληση στα άγρια πουλιά και παροτρύνει το κοινό να μην τα ενοχλεί.
Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη "flamengo", που σημαίνει "αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας"
Τα φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.
 
Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι με το στήσιμο στο ένα πόδι μειώνεται η ενέργεια που πρέπει να καταναλωθεί για την παραγωγή μυικής προσπάθειας ώστε το πουλί να σταθεί και να ισορροπήσει στο ένα πόδι. 
Το μεγάλο φλαμίνγκο ζει σε ρηχούς παράκτιους υγρότοπους, όπως παράκτιες λιμνοθάλασσες, πλημμυρισμένες περιοχές, αλμυρές και γλυκές λίμνες, αλυκές ή εκβολές ποταμών, σε λίγες αλλά μεγάλες αποικίες. Τρέφεται με μικρά θαλάσσια ασπόνδυλα, όπως γαρίδες και μαλάκια

Το μεγάλο φλαμίνγκο μπορεί να ζήσει εώς και 33 χρόνια στη φύση, ενώ 40 σε αιχμαλωσία.

Δειτε Επισης

Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Τα ρίχνει και πάλι στην Ε/κ πλευρά
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία
Νέος γύρος ερευνών στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜακΚαν-Θα ψάξουν τυχόν ίχνη του σώματός της
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας-Σύννεφα τέφρας στον ουρανό, τουρίστες έτρεχαν να σωθούν (live εικόνα)
Θολό τοπίο για τις πολλαπλές συντάξεις-Πάνε ολομέλεια για ψήφιση
Σύλληψη, καταγγελίες, πρόστιμα και έλεγχοι σε υποστατικά της Λεμεσού
Ολοκληρώθηκε μέσα σε 1,5 ώρα ο β' γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη