ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Από την 5η Δεκεμβρίου 2017, η εταιρεία Hermes Airports Ltd αρχίζει την λειτουργία του συστήματος ελέγχου επιβατών τύπου Body Scanner ProVision 2 στον χώρο των Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Το σύστημα ProVision 2 διαθέτει λογισμικό Αυτόματου Εντοπισμού Ύποπτων Αντικειμένων και έχει την δυνατότητα μαζικού ελέγχου επιβατών με την χρήση της ασφαλούς τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων active millimeter wave (MMW). Το σύστημα εντοπίζει μεγάλο εύρος υλικών – μεταλλικών και μη μεταλλικών – συμπεριλαμβανομένων υγρών, ελαστικών, καλωδίων, σκόνης, πλαστικών, κεραμικών, και εκρηκτικών.
 

Με το σύστημα ProVision 2 η εμπειρία του επιβάτη κατά την διαδικασία των ελέγχων ασφαλείας γίνεται πιο άνετη, εύκολη και αποτελεσματική, με μία μόνο στάση του επιβάτη στο σύστημα για μέχρι 3 δευτερόλεπτα για να εντοπιστούν πιθανά ύποπτα αντικείμενα. Το ProVision 2 μειώνει τον χρόνο ελέγχου καθώς δεν χρειάζονται πλέον οι χειρονακτικοί επίπονοι και χρονοβόροι έλεγχοι στους επιβάτες, οι οποίοι είναι πιο ενοχλητικοί και ψυχικά οδυνηροί για τους ελεγχόμενους επιβάτες.

Το ProVision 2 είναι εγκεκριμένο για χρήση σε αεροδρόμια στις ΗΠΑ από την TSA και για αεροδρόμια στην Ευρώπη από τον Οργανισμό ECAC, και είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη και ΗΠΑ έχοντας ήδη άνω των 2.000 εγκαταστάσεων.

Το σύστημα Provision 2 προσφέρει στα αεροδρόμια αυξημένο επίπεδο ελέγχων ασφαλείας (security) σε σχέση με άλλα συστήματα με την χρήση ασφαλούς τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων και με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτικότητα του επιβάτη λόγω του λογισμικού αυτόματου ελέγχου χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η λειτουργία του συστήματος είναι απλή και αυτοματοποιημένη και παρέχει μία ασφαλή και εύκολη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας του επιβάτη χωρίς να τίθενται σε καμία περίπτωση θέματα εμφάνισης ή αποθήκευσης στο σύστημα της εικόνας του σώματος του επιβάτη.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 6 εκατομμύρια
Βελτιώθηκε το Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο-Όσα κατέδειξε έρευνα
Διαβεβαίωσε την ετοιμότητα της ΕΦ για να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση ασφάλειας ο ΥΠΑΜ (vid)
Στο τραπέζι η παροχή ΕΕΕ σε άτομα με αναπηρία ασχέτως με εισόδημα συζύγου-Τι αλλάζει με πρόταση νόμου
Υφ. Πολιτισμού: Το «ΘΥΜΕΛΗ» θα διαμορφωθεί εκ νέου εάν παραστεί ανάγκη
Παρέμβαση Επ. Ισότητας για τις εικόνες στο γυναικείο πρωτάθλημα-«Αποτελούν ντροπή για τον αθλητισμό»
Γιωργάλλας: Αναβαθμίζουμε την Ε.Φ. υλοποιώντας το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα
Ανακοίνωσε επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο ο Υπουργός Γεωργίας
Η δημιουργία βιομηχανικού λιμανιού ενώπιον της Επ. Εμπορίου-Βράζουν οι κοινότητες, προειδοποιούν με μέτρα
Πρόσω ολοταχώς για ψήφιση το νομοσχέδιο για την ορθοστασία εργαζομένων-Τι προνοεί