Διαβεβαιώσεις για εξασφάλιση Κυπρίων ενόψει Brexit έλαβε ο Συλλούρης

Τη σημασία που αποδόθηκε στα θέματα του Brexit, στις διμερείς σχέσεις, στο Κυπριακό και σε θέματα Κοινοπολιτείας, κατά τις συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στο Λονδίνο με πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους, επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης σε δηλώσεις του.
 
«Συζητήσαμε πάνω σε τρεις άξονες: τις διμερείς σχέσεις, τα θέματα Κοινοπολιτείας και πώς η Κύπρος θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή μετά από το Brexit, καθώς και για τις σχέσεις της Βρετανίας μετά από το Brexit και τη δική μας σχέση με τη Βρετανία», είπε ο κ. Συλλούρης, αναφερόμενος στην πρωινή συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντέιμιαν Γκριν.
 
«Με έχει διαβεβαιώσει (ο κ. Γκριν) ότι τα θέματα που αφορούν τους Κύπριους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι λυμένα και δεν θα επηρεαστούν αυτοί. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν τους Βρετανούς στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης.
 
Όπως συμπλήρωσε, ο Βρετανός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το Σαββατοκύριακο θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία επί της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
 
«Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τόνισα ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η Βρετανία θα ήταν να στηρίξει τη θέση ότι δεν χρειάζονται εγγυήσεις και πως δεν μπορεί να παραμείνει ούτε ένας στρατιώτης στην Κύπρο, ότι το περιεχόμενο της λύσης είναι που μπορεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.
 
Μετά τις συναντήσεις που ακολούθησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Έξοδο από την ΕΕ Χίλαρι Μπεν, ο Πρόεδρος της Βουλής ολοκλήρωσε τις επαφές της Δευτέρας με τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου Κοινοπολιτείας Ακμπάρ Καν και με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κιτάκ Λιμ.
 
Οι συναντήσεις συνεχίζονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές