Με «άρωμα» Προεδρικών Εκλογών το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Αναστασιάδη

Σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και τους στόχους για τη νέα χρονιά θέτει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Χαρακτηρίζοντας το 2017 ως μια δημιουργική χρονιά, σταθερότητας και ανάπτυξης σημειώνει πως παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δεν υπάρχει αμφιβολία πως πλέον ο καθένας αισθάνεται την ελπίδα να αναγεννιέται στη χώρα.

 «Το 2017 καταφέραμε όλοι μαζί μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και πάνω από όλα τη συνεργασία του Κυπριακού Λαού, να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της πρωτόγνωρης κρίσης που κληθήκαμε να διαχειριστούμε» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος επισημαίνει πως το 2017 υπήρξε σημαντική μείωση της ανεργίας, αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν για εκσυγχρονισμό του κράτους ενώ τονίζει τις σημαντικές εξελίξεις που επήλθαν στον τομέα της υγείας με την τροχοδρόμηση της έναρξης του ΓεΣΥ.
 
Για τον τομέα της Παιδείας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος πρόσληψης ενώ για την ΕΦ την αναδιάρθρωση και την ενίσχυση του αξιόμαχού της με την προσληψη των ΣΥΟΠ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.
 
Έτος σταθμός το 2018 για τα ενεργειακά
 
Για το νέο έτος ο Νίκος Αναστασιάδης τονίζει πως αποτελεί έτος σταθμός σε  σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα γεώτρηση.
 
Σε σχέση με το Κυπριακό ο Πρόεδρος αναφέρει πως μέσα από σκληρή    και μεθοδική δουλειά,        τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να πλησιάσουμε περισσότερο από ποτέ στο στόχο του τερματισμού της κατοχής και επανένωσης αφού θέσαμε  για πρώτη φορά την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, συζητώντας στην παρουσία της Ε.Ε. το θέμα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
 
«Δυστυχώς, η τουρκική στάση στην τελική φάση της προσπάθειας δεν επέτρεψε την ευόδωση των προσδοκιών μας. Παρά την απογοήτευση που η τουρκική αδιαλλαξία, για άλλη μια φορά προκάλεσε, αδιαπραγμάτευτος στόχος μας παραμένει η επίτευξη λύσης που να επανενώνει πραγματικά την πατρίδα μας, μετατρέποντας την σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και απόλυτα ανεξάρτητο Κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της» σημειώνει.
 
Θέσαμε τα θεμέλια για το μέλλον που οραματιζόμαστε  και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα μεγάλα βήματα. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε» τονίζει ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη θέση του πως για να επιτεθούν οι στόχοι απαιτείται  περισσότερο από ποτέ, με απόλυτο σεβασμό στις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις, συνεργασία και συναίνεση.
 
«Αναγνωρίζοντας το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων των πολιτικών δυνάμεων για το καλό της πατρίδας μας αισιοδοξώ πως μετά τις προεδρικές εκλογές, θα ακολουθήσει μια δημιουργική περίοδος προς όφελος του συνόλου. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχές το νέο έτος, σε μία ελεύθερη και ευημερούσα πατρίδα» καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία