Ανοίγει τις πόρτες του για τους διεμφυλικούς ο αμερικάνικος στρατός

Για πρώτη φορά, μέλη της κοινότητας των διεμφυλικών θα μπορούν πλέον να κατατάσσονται στον αμερικανικό στρατό, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, κατά συμμόρφωση με τη διαταγή δύο Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, μετά και την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να μην εφεσιβάλει τις αποφάσεις κατά της απαγόρευσης κατάταξης διεμφυλικών.


Δύο Ομοσπονδιακά Δικαστήριο, στην Ουάσιγκτον και τη Βιρτζίνια, απέρριψαν την περασμένη εβδομάδα τις προσφυγές της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον των σχετικών αποφάσεων σε πρώτοβαθμό, που ενέκριναν την κατάταξη διεμφυλικών στο αμερικανικό στράτευμα από 1ης Ιανουαρίου 2018. Στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση στις αποφάσεις των Ομοσπονδιακών Δικαστηρίων.

«Το υπουργείο Αμύνης έχει ανακοινώσει πως θα εκδώσει ανεξάρτητη μελέτη για τα σχετικά ζητήματα εντός των προσεχών εβδομάδων. Συνεπώς, αντί να ασκηθεί έφεση στην προσωρινή τούτη απόφαση προτού τεθεί σε εφαρμογή, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναμένει τη μελέτη και να συνεχίζει να προασπίζεται στο μεταξύ τη νομότυπη εξουσία του προέδρου στα περιφερειακά δικαστήρια», τόνισε το ίδιο στέλεχος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει τη δημιουργία μίας επιτροπής από ανώτατους αξιωματούχους, η οποία αποστολή θα είχε να εξετάσει τον τρόπο εφαρμογής της απαγόρευσης που είχε εκδώσει ο Τραμπ για την κατάταξη διεμφυλικών στο στράτευμα. Το υπουργείο Αμύνης έχει διορία έως τις 21 Φεβρουαρίου για να καταθέσει τα πορίσματά του στον πρόεδρο.

Η Τζένιφερ Λέβι, δικηγόρος της οργάνωσης GLAD για την προάσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας των ομοφυλοφύλων, λεσβιών και διεμφυλικών, χαρακτήρισε «καλό νέο», την απόφαση της κυβέρνησης να μην εφεσιβάλει την απόφαση των δικαστηρίων, καθώς οι εκπρόσωποι της κοινότητας ανέμεναν ότι η κυβέρνηση θα το έπραττε.

«Ευελπιστώ πως αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση θα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να δικαιολογηθεί μία τέτοια απαγόρευση και πως αυτό δεν είναι προς το καλό του στρατού και της χώρας», τόνισε η Λέβι. Τόσο η GLAD όσο και η Αμερικανική Ένωση για τις Κοινωνικές Ελευθερίες αντιπροσώπευαν τους ενάγοντες κατά της κυβερνητικής απαγόρευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Χέδερ Μπάμπ «κατόπιν δικαστικής διαταγής, το υπουργείο Αμύνης είναι έτοιμο να ξεκινήσει την αξιολόγηση των αιτημάτων διεμφυλικών που θέλουν να καταταγούν από 1ης Ιανουαρίου. Όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τα απαραίτητα προσόντα».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε πτώμα κοντά σε λεηλατημένα καταστήματα στο Λος Άτζελες
Εξοργισμένο το Ισραήλ για τις κυρώσεις κατά Υπουργών του
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτει το Μονακό στον κατάλογό της με τις χώρες υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα
Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι στην Κύπρο
Μη ασφαλή προϊόντα παιδικά παιγνίδια και φουσκωτά εντοπίστηκαν στην αγορά ΕΕ
Ποσότητα ναρκωτικών «μαμούθ» κατασχέθηκε στο Μεξικό-Στρατιωτική επιχείρηση σε μυστικά εργαστήρια
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Γκαλίτσια
Επικριτικοί για τον σφετερισμό κάποιοι «κοινοτάρχες» περιοχών της Αμμοχώστου-Τάσσονται υπέρ ανοίγματος του Βαρωσιού
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αυστρία-«Σκοτεινή μέρα στην Ιστορία της χώρας μας»
Νέος «ενδυματολογικός κώδικας» για τις γυναίκες στη Συρία-Καλούνται να φορούν «φαρδιά και σεμνά» ρούχα και μπουρκίνι