Ο Δαμιανός, ο Πάρης, η Έλενα, η Στεφανία, ο Αντρέας… Ας είναι οι τελευταίοι!

2017… Μια χρονιά που καταγράφηκαν δεκάδες τραγωδίες στην άσφαλτο. Νεαροί, φοιτητές, γονείς, ηλικιωμένοι «έσβησαν» στον μολώχ της ασφάλτου.  
 
Στην μαύρη λίστα των θυμάτων καταγράφηκαν φέτος 53 συνάνθρωποί μας, εκ των οποίων 16 μοτοσικλετιστές και 4 ποδηλάτες, ανάμεσά στους οποίους και ένας 13χρονος ο οποίος κατάφερε να νικήσει την μάχη με τον καρκίνο, να επιστρέψει στην Κύπρο χαρούμενος και λίγο καιρό αργότερα η τύχη έμελλε να του παίξει άσχημο παιχνίδι.
 
Σε σύγκριση με πέρυσι υπήρξε αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων αφού το 2016 καταγράφηκαν 45 θανατηφόρα από τα οποία 46 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ το 2015 καταγράφηκαν 56 θανατηφόρα με 57 νεκρούς.
 
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρη Ευριπίδου, από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας υπήρξε χρονιά όπου 113 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο, αριθμός ρεκόρ, ενώ η χρονιά με τα λιγότερα θανατηφόρα ήταν αυτή που κατέγραψε 43 νεκρούς.
 
Οι τραγωδίες που συγκλόνισαν
 
Μάιος 2017… Μαύρο ξημέρωμα στην Λεμεσό αφού μετά από πολλά χρόνια, σημειώθηκε θανατηφόρο δυστύχημα με τρεις νεκρούς.
 
Ο χάρος έστησε καρτέρι, στις 5 τα ξημερώματα στα Πολεμίδια, σε τρεις νεαρούς.  
 
Οι δύο 32χρονοι Ανδρέας Γιασεμή και Δημήτρης Σάββα και ο 23χρονος Παναγιώτης Στεφάνου  (ο 32χρονος και ο 23χρονος ήταν ξαδέλφια και ο τρίτος φίλος τους) ξεκίνησαν για το μεροκάματο. Ο 35χρονος εργαζόταν σε εταιρία κατασκευής πισίνων και οι άλλοι δύο που ήταν άνεργοι, θα τον βοηθούσαν στην κατασκευή πισίνας στην Αγία Νάπα. 
Ένας 25χρονος οδηγός, γνωστό πρόσωπο στην αστυνομία, ξυλοφόρτωσε στην περιοχή Γερμασόγειας οδηγό ταξί ο οποίος τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και έδωσε αριθμούς εγγραφής του οχήματός του. 
 
Ωστόσο ο νεαρός άλλαξε όχημα και γύρω στις 5 το πρωί, μια ώρα αργότερα, ενεπλάκη στο φοβερό θανατηφόρο δυστύχημα από το οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις νεαροί που επέβαιναν σε διπλοκάμπινο.  

Οι δύο εκ των θυμάτων ήταν ξαδέλφια και ο τρίτος φίλος τους ενώ ο οδηγός του οχήματος, 32 ετών, ήταν πατέρας 5χρονου κοριτσιού και η γυναίκα του ήταν έγκυος το δεύτερο παιδί τους.
  
Κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο, ξεψύχησε στην άσφαλτο
 
Ήταν μόλις 13 ετών. Ένα παιδί που έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και επέστρεψε στην Κύπρο χαρούμενος αφού βγήκε νικητής. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
 
Ήταν γύρω στις 6 και 30 το απόγευμα, ημέρα Τετάρτη, στις 13 Σεπτεμβρίου.
 
Ο άτυχος 13χρονος, Δαμιανός Παχύ, είχε πάει βόλτα με τους φίλους του με τα ποδήλατά τους όπως συνήθιζαν. Διερχόμενος οδηγός, 63 χρονών από τη Ρουμανία χτύπησε τον 13χρονο με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.  
 
Ο Δαμιανός, χαρακτηρίζεται από τους φίλους του, ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια, χαμογελαστό και αισιόδοξο.

Ένα παιδί, που σε δυο εβδομάδες έκλεινε τα 14 του χρόνια, πάλεψε σε τόσο νεαρή ηλικία για τη ζωή του αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους λεμφαδένες και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Γερμανία για θεραπείες.
 
Ο 13χρονος δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. Όλοι ενώθηκαν, πάλεψαν και κατάφεραν να μαζέψουν ένα μεγάλο ποσό που χρειαζόταν για να μεταβεί στη Γερμανία ενώ για την οικονομική στήριξη του διενεργήθηκε έρανος.
 
Φίλοι και συγγενείς ένιωθαν περήφανοι που κατάφεραν να μαζέψουν τα χρήματα για να βοηθήσουν τον Δαμιανό και έτσι όλοι μαζί, μια γροθιά, τα κατάφεραν και ο Δαμιανός έφυγε για τη Γερμανία.   
 
Γεμάτος αγάπη, δύναμη και όνειρα ο Δαμιανός τα κατάφερα. Μετέβη στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε θεραπείες και κατάφερε να βγει νικητής από την μεγάλη μάχη ενώ οι φίλοι του για να τον στηρίξουν έκοψαν όλοι τα μαλλιά τους…
 
Επέστρεψε στην Κύπρο, στους φίλους και την οικογένεια του, αρχές του καλοκαιριού και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος… Και ποιος δεν θα ήταν άλλωστε εάν κατάφερνε να βγει νικητής από τέτοια μάχη; Και έτσι ο Δαμιανός συνέχισε να ονειρεύεται…
 
Ωστόσο ο χάρος του έστησε καρτέρι, και ενώ νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο, η μοίρα επέλεξε άλλα για αυτόν…

«Έσβησε» 8χρονη μπροστά στα μάτια της μητέρας της

Σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στις 29 Απριλίου 2017 στη Λευκωσία, έχασε τη ζωή της η Χρυστάλλα Χριστοδούλου, 8 ετών, από τη Λευκωσία.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 10.30μ.μ. χθες, στη λεωφόρο Λεμεσού, στο Δάλι, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος κάτοικος Λευκωσίας, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονη, επίσης κάτοικος Λευκωσίας. Στο όχημα της 47χρονης, επέβαιναν επίσης, ένας 19χρονος (γιος της) και μια 19χρονη, καθώς και η 8χρονη Χριστοδούλου που είναι επίσης κόρη της.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν και οι πέντε επιβαίνοντες των δύο αυτοκινήτων. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 8χρονης.

«Έσβησε» 10 μόλις μέτρα από το σπίτι του ο μικρός Ανδρέας

Συγκλονισμό ανά το παγκύπριο προκάλεσε ο θάνατος του 10χρονου αγοριού Ανδρέα Παναγιώτου ο οποίος έσβησε στην άσφαλτο στις 14 Μαρτίου, 10 μόλις μέτρα από το σπίτι του, έπειτα από νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 3:10 στην οδό Κωστή Παλαμά στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού. 
 
Ο άτυχος 10χρονος βρισκόταν μαζί με ακόμη ένα παιδάκι στο πεζοδρόμιο και ο Ανδρέας επιχείρησε να διασταυρώσει για να μεταβεί απέναντι όπου βρίσκεται το σπίτι του.
 
Ωστόσο μόλις εισήλθε στο δρόμο διερχόμενος οδηγός 24 ετών κάτω από συνθήκες που διερευνώνται χτύπησε τον 10χρονο με αποτέλεσμα το παιδί να εκτιναχθεί στον αέρα και να χτυπήσει στην άσφαλτο.

Αμέσως, σε κατάσταση σοκ ο 24χρονος εγκατέλειψε τη σκηνή και μετέβη στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ενημέρωσε τη μητέρα του και ακολούθως  επέστρεψε πίσω στη σκηνή μαζί της.  
 
Οδηγός δεύτερου οχήματος ο οποίος ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση πρόλαβε την υστάτη να φρενάρει όταν είδε το 10χρονο αγοράκι αιμόφυρτο στην άσφαλτο. 
 
Ο 10χρονος Ανδρέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να τον κρατήσουν τη ζωή, 30 λεπτά μετά το μοιραίο άφησε την τελευταία του πνοή. 

 
Μετά το πάρτι γενεθλίων ξεψύχησαν στην άσφαλτο

 

Συγκλονισμό και θρήνο προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου στη λεωφόρο Καλλιπόλεως στη Λευκωσία, όπου έχασαν τη ζωή τους δυο νέοι 22 ετών από τη Λάρνακα…
 
Πρόκειται για την Έλενα Νικολάι και τον Πάρη Σάββα, οι οποίοι ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα κοινωνιολογίας και η νεαρή στο τμήμα οικονομικών ο νεαρός. 
 
Η άτυχη Έλενα η οποία ασχολείτο με το modeling, μπήκε στο Πανεπιστήμιο το 2015 όπου γνώρισε τον άτυχο Πάρη. Οι δυο νεαροί βρίσκονταν για βραδινή έξοδο καθώς ήταν τα γενέθλια του άτυχου Πάρη ο οποίος έκλεινε τα 22 του χρόνια.
 
Ο χάρος ωστόσο, τους έστησε καρτέρι λίγες ώρες μετά τα γενέθλια του…
Γύρω στις 3 και 30 τα ξημερώματα ενώ οι δυο φίλοι επέστρεφαν στα σπίτια τους, το όχημα τους προσέκρουσε βίαια σε σταθμευμένο όχημα. 

Στη συνέχεια, αφού έπεσε σε χωμάτινο παγκέτο του δρόμου, κτύπησε διαδοχικά πρώτα σε δένδρο, σε παρακείμενο τοίχο πολυκατοικίας και στη συνέχεια σε σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία.
 
Αποτέλεσμα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δυο νεαροί να μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών και οι δυο 22χρονοι να ξεψυχήσουν στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία που έκοψε το νήμα της ζωής των δυο φοιτητών.
 
 
Κατέβηκε από το όχημα της μετά από τροχαίο και παρασύρθηκε από άλλο οδηγό
 
Ο χάρος έστησε καρτέρι στην άτυχη Στεφανία Χρυσοστόμου, 22 ετών από το Καϊμακλί,  τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου.
 
Η νεαρή ενεπλάκη σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Τρόοδους, στο ύψος της Κοκκινοτριμιθιάς, και κατέβηκε κάτω από το όχημα της για να διευθετήσουν με τον άλλο οδηγό τα περαιτέρω.
 
Ωστόσο σε κάποια στιγμή, διερχόμενος οδηγός παρέσυρε την 22χρονη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί κρίσιμα στο νοσοκομείο.  
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έδωσαν οι ιατροί για να την κρατήσουν στη ζωή, η Στεφανία υπέκυψε στα τραύματα της και ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων.  Το μοιραίο βράδυ, η 22χρονη επέστρεφε στο σπίτι της μετά από επίσκεψη στο σπίτι φίλης της.
 
Η 22χρονη Στεφανία ήταν φοιτήτρια Βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα αποφοιτούσε τους επόμενους μήνες.
 
Ξεψύχησαν και οι δυο γονείς…
 
Άλλη μια τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο στις 13 Αυγούστου έπειτα από θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, κοντά στο ΓΣΠ.
Στο όχημα που προσέκρουσε βίαια στα κιγκλιδώματα έχασε την ζωή του ζεύγος Ρουμανικής καταγωγής, 35 ετών ο άνδρας και 26 η γυναίκα, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια.

Οι άτυχοι γονείς άφησαν πίσω τους δύο ανήλικα παιδιά τα οποία βρίσκονταν την ώρα του μοιραίου στην οικία της γιαγιάς τους.
 
Μόλις είχε αγοράσει τη μοτοσικλέτα του…
 
Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον άτυχο μοτοσικλετιστή Παναγιώτη Χατζηιακώβου, 24 ετών, που το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον δρόμο Αστρομερίτη – Λευκωσίας, παρά το Ακάκι, στις 26 Οκτωβρίου.

Ο άτυχος μοτοσικλετιστής στην προσπάθεια του να προσπεράσει όχημα που ετοιμαζόταν να εισέλθει σε πάροδο του κεντρικού δρόμου, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε στο όχημα. Από τη βίαια σύγκρουση ο 24χρονος εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα του και σύρθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο νεαρός έφτασε στον Αστρομερίτη για να αγοράσει τη μοιραία μοτοσικλέτα. Αφού την αγόρασε ξεκίνησε για να επιστρέψει στο σπίτι του, ωστόσο ο χάρος του έστησε καρτέρι λίγο αργότερα. Αφού διάνυσε λίγα χιλιόμετρα με την μοτοσικλέτα του βρήκε τραγικό θάνατο στο Ακάκι.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη