Λυσσαρίδης προτείνει Νικόλα, Βασιλείου προτείνει Μαλά

Με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων μεθαύριο Παρασκευή εισερχόμαστε ουσιαστικά στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.
 
Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν μεταξύ των ωρών εννέα το πρωί και δώδεκα το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, ενώ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, κάθε υποψηφιότητα υπογράφεται από εκατόν ένα εκλογείς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο προτείνων και οι υπόλοιποι εκατό είναι οι υποστηρίζοντες  τον υποψήφιο.
 
Κάθε υποψήφιος για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά του, οφείλει να καταθέσει ή μεριμνά να κατατεθεί στο Γενικό Έφορο Εκλογής το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ ως παράβολο.
 
Το παράβολο επιστρέφεται στον υποψήφιο που θα έχει συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 3% του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψήφων. Σε διαφορετική περίπτωση το παράβολο κατάσχεται και κατατίθεται στο δημόσιο ταμείο.
 
Η σειρά υποβολής
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρώτος θα καταθέσει την υποψηφιότητά του ο Χάρης Αριστείδου στις εννέα το πρωί, για να ακολουθήσουν στις 9.30 ο Χριστάκης Καπηλιώτης και στις 9:45 ο Ανδρέας Ευστρατίου.
 
Στις δέκα αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Μηνάς και θα ακολουθήσει στις 10:15 ο Χρίστος Χρίστου.
 
Ο Σταύρος Μαλάς θα καταθέσει την υποψηφιότητά του στις 10.30, ο Νικόλας Παπαδόπουλος στις 11 το πρωί και ένα τέταρτο μετά, στις 11:15, ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης θα καταθέσει την υποψηφιότητά του στις 11:45.

Οι προτείνοντες
Τη δική τους σημειολογία κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν πάντοτε τα ονόματα των προτεινόντων τους υποψηφίους.
 
*Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα προτείνει η αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου.
 
*Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά θα προτείνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.
 
*Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο θα προτείνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσσος Λυσσαρίδης.
 
*Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα δεν θα προτείνει οποιοσδήποτε επώνυμος προερχόμενος από την ελίτ της πολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου, αλλά θα είναι, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, άτομο προερχόμενο από τον λαό. Πρόκειται για τον επαγγελματικά δραστηριοποιούμενο στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και νεαρό σε ηλικια Μάριο Παύλου. 
 
*Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου θα προτείνει, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.
 
Έπειτα και από την υποβολή υποψηφιοτήτων, θα ακολουθήσει στις 12 Ιανουαρίου Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων, ενώ στις 19 Ιανουαρίου η δημοσίευση γνωστοποίησης του Γενικού Έφορου Εκλογής για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και την κατανομή των εκλογέων σε αυτά.  

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης