Θα περάσουν οι εκλογές και ακόμη θα συζητούν για τα ντιμπέιτ

Σε σίριαλ χωρίς αρχή, μέση και τέλος και με τον κίνδυνο… να περάσουν οι προεδρικές εκλογές και ακόμα να συζητείται, εξελίσσεται το ζήτημα της διεξαγωγής πέραν του ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Μέχρι στιγμής έχει καθοριστεί ένα ντιμπέιτ, στις 22 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των πέντε βασικών υποψηφίων. Ωστόσο, από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα και του επιτελείου του παραμένει επιτακτικά στο τραπέζι το αίτημα για διεξαγωγή περισσότερων θεματικών τηλεοπτικών ελεύθερων συζητήσεων και όχι παράλληλων μονολόγων.
 
Σχετική επιστολή απέστειλε την περασμένη βδομάδα ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα Ανδρέας Αποστόλου στα υπόλοιπα επιτελεία, διά της οποίας προτείνεται η συνυπογραφή κοινής επιστολής προς τα τηλεοπτικά κανάλια, που να κινείται προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.
 
Συναφώς, στην επιστολή του ο κ. Αποστόλου επικαλείται θετικές προς τούτο δηλώσεις εκπροσώπων όλων των επιτελείων, καθώς και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι «εμείς θέλουμε να γίνει πραγματική συζήτηση και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι αναποφάσιστοι. Όμως υπάρχουν αντιδράσεις και αυτές δεν είναι από το Προεδρικό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα ρευστά για τα debate-Δεν αποκλείεται περισσότερα από ένα
 
Στην απαντητική επιστολή του προς τον Ανδρέα Αποστόλου, ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης αναφέρει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι πρόθυμος να λάβει μέρος σε τηλεοπτικές συζητήσεις, οσεσδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αρκεί να λαμβάνει μέρος σε αυτές και ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Χρύσης Παντελίδης, υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια τηλεοπτική συζήτηση έχει ήδη οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου, υπογραμμίζει πως εναπόκειται στον Νίκο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει εάν αποδέχεται να λάβει μέρος και σε άλλες.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις εξάλλου, ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κρύβεται, αρνούμενος- όπως ισχυρίστηκε- το δημόσιο διάλογο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
«Αποφεύγει τις ζωντανές συνεντεύξεις και περιορίζεται μόνο σε προεκλογικά πυροτεχνήματα, οπτικογραφημένες εκπομπές και κόψιμο κορδελών», ανέφερε ο Χρύσης Παντελίδης.
 

 
 
 

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης