Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο

Την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και πυροβολισμούς με καλάσνικοφ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ανέλαβε την Τετάρτη η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Στην προκήρυξή της, που τιτλοφορείται «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου», και ανάρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση επιδίδεται σε ύβρεις κατά της Δικαιοσύνης. «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους» δηλώνει μεταξύ άλλων.

Στην προκήρυξη οι τρομοκράτες μεταξύ άλλων κατηγορούν τη «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το "succes story" του Τσίπρα». 

Τον Τσίπρα, συνεχίζουν οι τρομοκράτες στην προκήρυξή τους, που πριν την ανέλιξή του στον πρωθυπουργικό θώκο υπόσχονταν πως θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο, οι αγορές θα χορέψουν πεντοζάλη κι όλα αυτά θα γίνουν «μέρα μεσημέρι». Του Τσίπρα, που τον Ιούνιο του 2015, ένα μήνα πριν υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, έλεγε: «αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο». Οι σημερινές κολακείες, λοιπόν, έρχονται σαν μια ανταμοιβή για την ενεργητική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωενωσίτικο σφαγείο.

Σημειώνεται ότι η πρώτη βομβιστική επίθεση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2015 με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 κατά των γραφείων της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα, ενώ η τρίτη ήταν η αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Και για τις τρεις ενέργειες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για οργάνωση «δορυφόρο» του Επαναστατικού Αγώνα, που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ. 

Ερωτηθείς για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποστήριξε στον Real FM ότι «εάν πάρουμε με απλή αριθμητική διάφορα περιστατικά, δεν μιλούμε για έξαρση της τρομοκρατίας» και ότι «η χώρα είναι ασφαλέστερη από ποτέ». 

 

Σε παρατήρηση μάλιστα του δημοσιογράφου ότι οι δράστες της επίθεσης στο Εφετείο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ΓΑΔΑ, πρόλαβαν και έφτασαν στα Εξάρχεια όπου έκαψαν το αυτοκίνητο, αφού πέρασαν πέντε λεπτά, πριν αρχίσει η καταδίωξη τους, ο κ. Τόσκας είπε: «Σε πέντε λεπτά μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και αν έχουμε τέτοια ετοιμότητα να αντιμετωπίζουμε σε πέντε λεπτά όλες τις καταστάσεις τότε θα είχαμε υπερφυσικές δυνατότητες».

Δειτε Επισης

Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο
Έστησαν μικρό καρτέλ μέσα σε σχολεία στην Πάτρα-Ναρκωτικά ζυγαριές και ξυλοδαρμοί
Πυκνώνει το μυστήριο με τον ρεμπέτη που εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι του Λυγγερίδη-Οι καταθέσεις τους για την επίθεση των χούλιγκανς
Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει