Κι όμως κινδυνεύουμε αν γνωστοποιούμε στο διαδίκτυο πότε γεννηθήκαμε

 
Μπορεί να μην σας έχει περάσει καν από το μυαλό, αλλά πράγματα που βάζουμε στο διαδίκτυο, και που για τους περισσότερους θεωρούνται αθώα και ακίνδυνα, στα χέρια επιτήδιων μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία εκμετάλλευσης και όχι μόνο...
 
Μερικά τέτοια «ακίνδυνα» τα οποία μπορούν όμως να μας βάλουν σε μπελάδες, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ακόλουθα:
 
Ημερομηνία γέννησης
Αν είναι αναρτημένη δημόσια η ημερομηνία γέννησης μας στο Facebook, ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Μπορεί να αισθανόμαστε ωραία βλέποντας δεκάδες «φίλους» να μας εύχονται για τα γενέθλιά μας, αλλά την ίδια ώρα δίνουμε χαρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος μπορεί με όλα τα στοιχεία που απλόχερα του δίνουμε, να πλαστογραφήσει (ημερομηνία γέννησης, όνομα, φωτογραφία προφίλ κλπ), διάφορα προσωπικά μας έγγραφα, (από άδεια οδηγού μέχρι και το διαβατήριο μας).
 
Μόνος ή μόνη στο σπίτι
Από τα χειρότερα αλλά και καθημερινά μας λάθη να δημοσιοποιούμε, ότι είμαστε μόνοι στο σπίτι.  Ο κίνδυνος μπορεί να είναι ελάχιστος, αλλά πάντα παραμονεύει.
 
Πού βρισκόμαστε
Το να δημοσιοποιούμε την κάθε μας κίνηση, συνοδεύοντας την μάλιστα και με φωτογραφίες, είναι επίσης ένα από τα επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνουμε. Δίνουμε στον κάθε εγκληματία και επιτήδειο χρήσιμες πληροφορίες.
 
Οικογενειακή μας κατάσταση
Για κάθε επιτήδειο η λέξη «ελεύθερος/η ή Single» λειτουργεί ως μαγνήτης, καθώς επίσης και όταν αλλάζουμε την οικογενειακή μας κατάσταση» από «παντρεμένος/η» ή σε «ελεύθερος/η», αυτόματα όσοι παρακολουθούν το προφίλ μας και έχουν άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι  είμαστε σε «ευάλωτη θέση».
 
Φωτογραφίες των παιδιών μας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, εμείς απλά θα παραθέσουμε ένα μόνο για προβληματισμό όλων μας. Κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια να τύχει εκμετάλλευσης από διάφορα κυκλώματα παιδεραστίας. Κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία, ούτως ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας. Η σκέψη και μόνο του πιο πάνω ενδεχομένου πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για όλους  μας.
 
Προτού λοιπόν κοινοποιήσουμε οτιδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά, λέει η αστυνομία, αφού όπως σημειώνει, η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου