Κι όμως κινδυνεύουμε αν γνωστοποιούμε στο διαδίκτυο πότε γεννηθήκαμε

 
Μπορεί να μην σας έχει περάσει καν από το μυαλό, αλλά πράγματα που βάζουμε στο διαδίκτυο, και που για τους περισσότερους θεωρούνται αθώα και ακίνδυνα, στα χέρια επιτήδιων μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία εκμετάλλευσης και όχι μόνο...
 
Μερικά τέτοια «ακίνδυνα» τα οποία μπορούν όμως να μας βάλουν σε μπελάδες, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ακόλουθα:
 
Ημερομηνία γέννησης
Αν είναι αναρτημένη δημόσια η ημερομηνία γέννησης μας στο Facebook, ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Μπορεί να αισθανόμαστε ωραία βλέποντας δεκάδες «φίλους» να μας εύχονται για τα γενέθλιά μας, αλλά την ίδια ώρα δίνουμε χαρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος μπορεί με όλα τα στοιχεία που απλόχερα του δίνουμε, να πλαστογραφήσει (ημερομηνία γέννησης, όνομα, φωτογραφία προφίλ κλπ), διάφορα προσωπικά μας έγγραφα, (από άδεια οδηγού μέχρι και το διαβατήριο μας).
 
Μόνος ή μόνη στο σπίτι
Από τα χειρότερα αλλά και καθημερινά μας λάθη να δημοσιοποιούμε, ότι είμαστε μόνοι στο σπίτι.  Ο κίνδυνος μπορεί να είναι ελάχιστος, αλλά πάντα παραμονεύει.
 
Πού βρισκόμαστε
Το να δημοσιοποιούμε την κάθε μας κίνηση, συνοδεύοντας την μάλιστα και με φωτογραφίες, είναι επίσης ένα από τα επαναλαμβανόμενα λάθη που κάνουμε. Δίνουμε στον κάθε εγκληματία και επιτήδειο χρήσιμες πληροφορίες.
 
Οικογενειακή μας κατάσταση
Για κάθε επιτήδειο η λέξη «ελεύθερος/η ή Single» λειτουργεί ως μαγνήτης, καθώς επίσης και όταν αλλάζουμε την οικογενειακή μας κατάσταση» από «παντρεμένος/η» ή σε «ελεύθερος/η», αυτόματα όσοι παρακολουθούν το προφίλ μας και έχουν άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι  είμαστε σε «ευάλωτη θέση».
 
Φωτογραφίες των παιδιών μας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι, εμείς απλά θα παραθέσουμε ένα μόνο για προβληματισμό όλων μας. Κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια να τύχει εκμετάλλευσης από διάφορα κυκλώματα παιδεραστίας. Κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία, ούτως ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας. Η σκέψη και μόνο του πιο πάνω ενδεχομένου πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για όλους  μας.
 
Προτού λοιπόν κοινοποιήσουμε οτιδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά, λέει η αστυνομία, αφού όπως σημειώνει, η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος για να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις.

Δειτε Επισης

Πράσινο στην διεξαγωγή της δικοινοτικής του Δήμου Αμμοχώστου-Διαβήματα σε ΥΠΕΞ από διαφωνούντες
Η ετυμηγορία του Λιάτσου στην «ευπρόσδεκτη κριτική» και οι... άσχετοι επικριτές αναλόγως απόψεως
Καταγγελία για βιασμό μαθήτριας Γυμνασίου στην Ελλάδα-Δείχνει ως θύτη 14χρονο
Δύο τελικά οι σεισμοί 3,9 Ρίχτερ-Επίκεντρο το Πισσούρι και τρία λεπτά μετά η Λευκωσία
Στην Κοφίνου οι μετανάστες που ήταν στη Νεκρή Ζώνη-Δεν φοβάται τυχόν προσφυγές στο ΕΔΑΔ η Κυβέρνηση
Ευρωπαϊκός συναγερμός για το ΝΑΤΟ λόγω Τραμπ-Τα καυτά δίδυμα και οι φήμες έξωσης των ΗΠΑ
Πώς ΕΥΠ και ΜΙΤ εξάρθρωσαν μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες-Δολοφονίες, εμπόριο όπλων και trafficking
Οδηγούσε κλεμμένο όχημα και συγκρούστηκε με δεύτερο όχημα-Χειροπέδες σε 24χρονο
Μήνυμα Ζελένσκι για τον πόλεμο με τη Ρωσία-«Πρέπει να τερματιστεί του χρόνου μέσω της διπλωματίας»
H ανάγνωση Λευκωσίας στις αναφορές Γέντζια για το Κυπριακό-«Απόδειξη προσήλωσης για επανέναρξη διαπραγματεύσεων»