Τραγωδίες στις ελβετικές Άλπεις

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν από χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία.

Ένας άνδρας που έκανε σκι κοντά στην κορυφή Χόφαθορν, σε υψόμετρο 2.844 μέτρων, στο καντόνι του Βαλαί στο νότιο τμήμα της χώρας, έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα, σήμερα το πρωί. Τον 39χρονο Ελβετό εντόπισαν σύντομα και ανέσυραν οι φίλοι του ωστόσο οι ομάδες διάσωσης επιβεβαίωσαν επιτόπου τον θάνατό του.

Στο καντόνι του Γκριζόν, στη δυτική Ελβετία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας τουρίστας, ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο, βρέθηκε επίσης νεκρός. Πρόκειται για έναν 31χρονο Γάλλο που επιχείρησε να κάνει ανάβαση στο όρος Γκλατβάνγκ μονάχος του το Σάββατο το απόγευμα, αφού έκανε σκι στην περιοχή με τη σύντροφό του. Καθώς δεν επέστρεψε, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες και η σορός του άνδρα εντοπίστηκε σε ένα φαράγγι χθες το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε μια χιονοστιβάδα κατά την κατάβασή του από το βουνό και ο όγκος του χιονιού τον παρέσυρε για περισσότερο από 1 χλμ σε βραχώδες έδαφος.

Σε ένα τρίτο περιστατικό, πέθανε τελικά μία από τους τρεις πεζοπόρους που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα το Σάββατο στο Βαλαί, μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF επικαλούμενο την αστυνομία. Η ομάδα έκανε πεζοπορία σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στην περιοχή Σεντ Λικ όταν συνέβη το δυστύχημα. Ένας εκ των τριών κατάφερε να απεγκλωβιστεί και τηλεφώνησε στις αρχές. Και οι τρεις διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου η μία, μια 29χρονη γυναίκα από το ελβετικό καντόνι Βω, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της χθες το βράδυ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποφυλακίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης Σεργκέι Τιχανόφσκι
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν