Η Lactalis αποσύρει κι άλλα βρεφικά προϊόντα από την αγορά

Νέα διάσταση πήρε σήμερα το σκάνδαλο με τα μολυσμένα με σαλμονέλα βρεφικά γάλατα της γαλλικής εταιρείας Lactalis, η οποία αποφάσισε να ανακαλέσει σε διεθνές επίπεδο το σύνολο της παραγωγής της από το εργοστάσιό της στην Καρόν από τον Φεβρουάριο.

Η Lactalis απέσυρε σήμερα ακόμη 720 παρτίδες βρεφικού γάλακτος και άλλων προϊόντων λόγω του κινδύνου μόλυνσης από σαλμονέλα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την απόσυρση 625 παρτίδων.

«Η απόφαση που ελήφθη αφορά την ανάκληση από την αγορά του συνόλου των βρεφικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν ή συσκευάστηκαν στο εργοστάσιό μας στην Κραόν από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Πλέον γνωρίζουμε ότι υπήρξε διάχυτη μόλυνση» σε αυτό το εργοστάσιο «έπειτα από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2017», επεσήμανε.

Ο όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται ισοδυναμεί με χιλιάδες τόνους, όμως η Lactalis απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένο νούμερο.

Η απόσυρση αφορά τα προϊόντα Picot (βρεφικές σκόνες και δημητριακά), Milumel (βρεφικές σκόνες και δημητριακά) και Taranis (μείγμα αμινοξέων σε σκόνη για την αντιμετώπιση παθολογικών προβλημάτων), σύμφωνα με τη Lactalis.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο Κραόν ανεστάλη στις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει ενδελεχής καθαρισμός των εγκαταστάσεων.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι πιο επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τη Δευτέρα η γαλλική υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 23 βρέφη που κατανάλωσαν γάλατα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της Καρόν και τα οποία μολύνθηκαν με σαλμονέλα. Περίπου 12 εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, όμως πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Εξάλλου ο πατέρας ενός κοριτσιού 3 μηνών που κατανάλωσε ένα από τα μολυσμένα βρεφικά γάλατα, αλλά και η γαλλική ένωση καταναλωτών UFC-Que Choisir ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατέθεσαν προσφυγή κατά της Lactalis.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού