Ψάχνουν τη φόρμουλα που θ’ ανοίξει το δρόμο σε Κατσουρίδη να υποστηρίξει Μαλά

Παρασκηνιακές ζυμώσεις προκειμένου να εξευρεθεί φόρμουλα εκείνη που θα ανοίξει το δρόμο στον Νίκο Κατσουρίδη να ταχθεί δημόσια παρά τω πλευρό του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά και να έχει ενεργό ανάμειξη στον προεκλογικό του αγώνα βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του κ. Κατσουρίδη και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ.   
 
Η μπάλα βρίσκεται ουσιαστικά στο γήπεδο της «Εζεκίας Παπαϊωάννου» και συγκεκριμένα στο κατά πόσο θα ικανοποιήσει τελικά την πολιτικής υφής αξίωση του Νίκου Κατσουρίδη για επανεξέταση της ποινής επ’ αόριστου αποβολής από το ΑΚΕΛ, που του επιβλήθηκε τον Μάιο του 2015, ξεκαθαρίζοντας το κομματικό στάτους κβο του και προχωρώντας ουσιαστικά σε αποκατάστασή του.     
 
Από πλευράς του ίδιου του Νίκου Κατσουρίδη εκφράζεται η ετοιμότητα να συμπαραταχθεί με τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ υποψήφιο, του οποίου υπενθυμίζεται πως το 2013 υπήρξε επικεφαλής του προεκλογικού του αγώνα, δεδομένου όμως ότι θα ξεκαθαρίσει πρώτα η κομματική του ιδιότητα.
 
Τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες ημέρες, κάτι τέτοιο φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να συμβεί, καθότι θέση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ παρέμενε όπως η όποια επανεξέταση της ποινής του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος γίνει μετά τις προεδρικές εκλογές.
 
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, φαίνεται από πλευράς ηγεσίας του ΑΚΕΛ να έγιναν και να γίνονται δεύτερες σκέψεις ώστε να καταστεί εφικτή η ενεργός παρουσία του Νίκου Κατσουρίδη στην προεκλογική προσπάθεια του Σταύρου Μαλά(σ.σ. κάτι που επιθυμεί διακαώς ο ίδιος ο υποψήφιος Πρόεδρος και το επιτελείο του), καθότι η γενική εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε στον κ. Μαλά εξαιρετικά μεγάλη ώθηση στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές, συμβάλλοντας τα μάλα στην αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ γύρω από τον υποστηριζόμενο από το κόμμα υποψήφιο.    
 
Συναφώς, εκτιμάται πως με τον Νίκο Κατσουρίδη στον πλευρό του, ο Σταύρος Μαλάς όχι απλώς θα κλείσει την ψαλίδα που σύμφωνα με τις πλείστες των δημοσκοπήσεων τον χωρίζει από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά θα καταστήσει θέμα χρόνου το κλείδωμα της δεύτερης θέσης κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ο Μαλάς για Κατσουρίδη (video)
 

Δειτε Επισης

Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα