Τονωτική ένεση στον Νικόλα από τους κατόχους αξιογράφων

Η πρώτη-και ίσως τελευταία-απόσυρση εξαγγελθείσας υποψηφιότητας ενόψει των προσεχών προεδρικών εκλογών αναμένεται να λάβει σήμερα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σάρκα και οστά, με τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβο Μαυροβουνιώτη να κάνει πίσω υπέρ της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου.   
 
Σχετική πρόταση αναμένεται να υποβληθεί προς τα μέλη του Συνδέσμου στο πλαίσιο σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα στο κέντρο «Όασις» στη Χοιροκοιτία.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων θα εισηγηθεί προς τα μέλη του Συνδέσμου να συμπαραταχθούν με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, καθότι όπως υποστηρίζεται από την ηγεσία των κατόχων αξιογράφων είναι ο μοναδικός από τους βασικούς υποψήφιους, που η προεκλογική πρότασή του γι’ αποκατάστασή τους, τους ικανοποιεί.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία ειδικού Ταμείου με σκοπό την αποζημίωση των Κυπρίων κουρεμένων καταθετών, κατόχων αξιογράφων και των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων κατά 75%.
 
Η αποζημίωση θα αφορά Κύπριους καταθέτες, Κύπριους Κατόχους Αξιογράφων(μη επαγγελματίες επενδυτές όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία της MIFID), και Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων.
 
Για τη χρηματοδότηση του Ταμείου, σύμφωνα με τη σχετική εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου, θα αξιοποιείται σε ετήσια βάση το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και άλλοι πόροι και αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
 
Ειδικά για την κατηγορία των κατόχων αξιογράφων θα δοθεί προτεραιότητα, ώστε να υπάρξει αποζημίωση μέχρι 100 000 ευρώ στα πέντε πρώτα χρόνια(σε πέντε δόσεις).
 
Η απόσυρση του Φοίβου Μαυροβουνιώτη και η διαφαινόμενη συμπόρευση των κατόχων αξιόγραφων με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, χαρακτηρίζεται ως μια καλή τονωτική ένεση για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, καθότι έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο κατά την οποία φουντώνει η μάχη που δίνει με τον Σταύρο Μαλά για είσοδο στον δεύτερο γύρο και κατά την οποία η ψαλίδα που τον χωρίζει από τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ υποψήφιο, κλείνει απειλητικά.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reporter/IMR Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης εξασφαλίζει 1,7%.
 
Η απόφαση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας λήφθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο Έκτατης Γενικής Συνέλευσης του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, στην οποία έλαβαν μέρος 1050 μέλη του Συνδέσμου.
 

Δειτε Επισης

Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα