Νέο ηχηρό μήνυμα των νέων στους πολιτικούς-Αδιαφορία και αποστροφή

Την αποστροφή των νέων έναντι της πολιτικής και των πολιτικών έρχεται να επιβεβαιώσει ενόψει μιας ακόμη εκλογικής αναμέτρησης η αδιαφορία με την οποία προσεγγίζουν τις προσεχείς προεδρικές εκλογές οι νέοι ψηφοφόροι.
 
Μια αδιαφορία που αντικατοπτρίζεται με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στην απροθυμία τους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου, μιας και από τις 40 χιλιάδες νέους ψηφοφόρους που είχαν δικαίωμα να το πράξουν, τελικά ο αριθμός όλων όσοι έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής μέχρι τη χθεσινή τελευταία ημέρα-κατά την οποία έληγε η σχετική διορία-, μόλις και μετά βίας αναμένεται να αγγίξει τις 10 500(σ.σ. όταν διεκπεραιωθεί πλήρως η καταμέτρηση των αιτήσεων).
 

Ένας αριθμός που κρίνεται ως απογοητευτικά χαμηλός και στέλνει εκ νέου ηχηρά μηνύματα στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο ενώ εδώ και χρόνια προβαίνει σε διαπιστώσεις όσον αφορά την ύπαρξη του προβλήματος, δηλαδή της αποστροφής των νέων έναντι της πολιτικής, ουδόλως δείχνει να συγκινείται και να προβαίνει σε ουσιαστικές ενέργειες αντιμετώπισής του.
 
Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του εξωτερικού, ο αριθμός τους αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 11.500 και 12.000. Ακριβής εικόνα αναφορικά και με τους ψηφοφόρους στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού αναμένεται να υπάρξει σήμερα, αφού μέχρι χθες τα μεσάνυχτα παρέμενε ανοικτή η ιστοσελίδα για δηλώσεις και υπήρχε  ροή δηλώσεων από τις Πρεσβείες που είχαν παραλάβει χθες τις αιτήσεις.
 
Η υποβολή υποψηφιοτήτων
Με αυτά και αυτά, επόμενο βήμα στην αντίστροφη μέτρηση της πορείας προς τις προεδρικές εκλογές αποτελεί η υποβολή υποψηφιοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μήνα.
 
Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν μεταξύ των ωρών 9.00 π. μ. και 12.00 μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, και έγγραφα υποβολής υποψηφιοτήτων παραδίδονται, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών και την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών στη Λευκωσία.
 
Για κάθε υποψηφιότητα απαιτείται η κατάθεση ποσού €2.000 ως παράβολο και η υπογραφή των εγγράφων από εκατόν ένα εκλογείς, ο ένας ως προτείνων και οι εκατό ως υποστηρίζοντες την υποψηφιότητα.
 
Όσον αφορά τη δαπάνη των εκλογών,  ο αρχικώς προϋπολογισμός ανερχόταν στα 4,5 εκατομμύρια από τα οποία έχει περικόψει το 7% η Βουλή.
 

Δειτε Επισης

Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα