Εννέα χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους από σύνολο 40.000

Σχετικά χαμηλός κρίνεται ο αριθμός των νέων ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο, αφού μέχρι λίγο μετά την μία σήμερα το μεσημέρι, τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, είχαν εγγραφεί λίγο περισσότεροι από εννέα χιλιάδες από σύνολο 40.000.
 
Η εγγραφή νέων ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο ολοκληρώνεται στις 17:00 σήμερα.
 
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι «είμαστε στους 8.700 όσον αφορά τις νέες εγγραφές και λίγο πάνω από τις 10.500 όσον αφορά τις δηλώσεις για κέντρα του εξωτερικού», υποδεικνύοντας ότι «δυστυχώς, πέραν των 30,000 δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, μετά το κλείσιμο του καταλόγου, ο προγραμματισμός είναι όπως αναρτηθεί ο συμπληρωματικός κατάλογος για εξέταση και ενστάσεις.
 
Το επόμενο βήμα, σημείωσε, είναι η 29η Δεκεμβρίου 2017, που είναι η υποβολή των υποψηφιοτήτων.
 
Ερωτηθείς σε σχέση με την δαπάνη των εκλογών ο κ. Δημητρίου είπε ότι «ο προϋπολογισμός ήταν για 4,5 εκ. από τα οποία έχει περικόψει η Βουλή το 7%».
 
«Οργανωμένο σχέδιο…»
Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, υποστήριξε πως ο πενιχρός αριθμός εγγραφής νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του παλαιοκομματικού συστήματος, το οποίο, όπως είπε, αρνείται να αποδεχθεί την Πρόταση νόμου που κατέθεσε εδώ και 15 μήνες στη Βουλή η Συμμαχία, για να γίνεται αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όλων των νέων, οι οποίοι συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
 
«Δυστυχώς», ισχυρίστηκε, «το παλαιοκομματικό κατεστημένο θέλει τους νέους να παραμένουν στην αποχή, γιατί ακριβώς έχει την ικανότητα να εγγράφει εκείνο το μικρό αριθμό μόνο των νέων που είναι στρατευμένοι στα κόμματα.
 
Η αποχή συμφέρει και εκτρέφει το παλαιοκομματικό σύστημα. Για αυτό καλούμε  όλους τους νέους αλλά και όλους τους πολίτες που θέλουν μια καλύτερη Κύπρο για αυτούς και τα παιδιά τους, να πάνε να ψηφίσουν και μαζί να δώσουμε την μάχη για να ανατρέψουμε το παλαιοκομματικό κατεστημένο και να φέρουμε την ελπίδα πραγματικά στον τόπο μας.
Οι πολίτες οφείλουν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, αρχίζοντας με τη ψήφο τους. Μόνο έτσι αλλάζει η Κύπρος», κατέληξε ο κ. Φιλαρέτου.
 

Δειτε Επισης

Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα