Ανάγκη εκπόνησης νέων προγραμμάτων Εσπερινών λέει η ΟΕΛΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ διατυπώνει την ανάγκη εκπόνησης νέων ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων, συμβατών με τις αρχές μάθησης ενηλίκων και τις άλλες ιδιαιτερότητες των μαθητών που φοιτούν στα Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια.
 
Το θέμα μελετήθηκε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ), την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, η Συνδιάσκεψη "θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι τα Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια βρέθηκαν στο περιθώριο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των δομικών/οργανωτικών και λειτουργικών τους προβλημάτων".
 
"Η ΠΣΓΑ θεωρεί ότι η διαφοροποίηση του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών στα Εσπερινά Γυμνάσια/Λύκεια από το 2013, επηρεάζει αρνητικά το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο, καθώς εμποδίζει, μεταξύ άλλων, τον συντονισμό μεταξύ των καθηγητών, αλλά και την αδιάλειπτη επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Επίσης οι Γενικοί Αντιπρόσωποι καλούν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο στην ανάληψη πρωτοβουλιών, προς κάθε κατεύθυνση, για εκσυγχρονισμό των Εσπερινών Γυμνασίων/Λυκείων και επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος που ίσχυε σε αυτά προ του 2013.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία λόγω βλάβης-Στο σημείο συνεργείο της ΑΗΚ
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Κύπρος-Δεν συμμορφώθηκε σε σειρά υποχρεώσεων για ενωσιακό δίκαιο
LIVE: Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της Ολομέλειας στη Νέα Υόρκη-Μετά το γεύμα οι αποφάσεις
Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο... Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή