54χρονος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 1489 χρόνια φυλακή!

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 1.489 χρόνων (με εκτιτέα τα 25) καταδικάστηκε 54χρονος Έλληνας, που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως αρχηγός κυκλώματος, το οποίο διακίνησε εκατοντάδες αλλοδαπούς από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας.

Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο έκρινε ένοχους άλλους 22 κατηγορούμενους, στους οποίους επέβαλε -κατά συγχώνευση- πολυετείς ποινές κάθειρξης, οι περισσότερες εκ των οποίων κυμαίνονται από 200 έως 300 έτη. Όλοι οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στις φυλακές.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται 46 περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, κατά την περίοδο 2015-16. Επρόκειτο στην πλειονότητά τους για πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι πλήρωναν αδρά τους διακινητές για να τους μεταφέρουν από περιοχές του ποταμού Έβρου, τον οποίο διέσχιζαν πρώτα με βάρκες, προς τη Θεσσαλονίκη. Για την μεταφορά τους χρησιμοποιούνταν φορτηγά αυτοκίνητα που διέθεταν ειδικές κρύπτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, οι πρόσφυγες περνούσαν κάποια 24ωρα σε ποιμνιοστάσια στα πέριξ της πόλης, ενώ στη συνέχεια οι διακινητές τούς επιβίβαζαν σε ταξί με τα οποία οδηγούνταν στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία για να καταγραφούν. Μετά τη διαδικασία αυτή, μεταφέρονταν με τα ίδια ταξί προς την Ειδομένη, απ' όπου οι διακινούμενοι αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη, που ήταν ο τελικός τους προορισμός.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν και οδηγοί ταξί, από τους όποιους μόνο ένας καταδικάστηκε, καθώς κρίθηκε ότι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

Συστήνει Επιτροπή για μελέτη του πορίσματος της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Λαμβάνεται σειρά βελτιωτικών μέτρων
Δεν ενημερώθηκε από Αστυνομία ο Βαφεάδης για κόντρες στην Αγλαντζιά-«Δεν έχω ενημέρωση για σύστημα παρακολούθησης»
Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακυρώθηκε το 2024 ο διαγωνισμός για το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης-Όσα εξηγεί ο Ιωάννου για την Πολιτική Άμυνα
Παρέλαβε τη μοτοσικλέτα για επιδιόρθωση ο άτυχος Παναγιώτης, άνηκε σε άλλο πρόσωπο-Δεν έφερε κράνος
Καταθέτει επίσημα τη δήλωση ενδιαφέροντος της για τον κανονισμό SAFE η Κύπρος
ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον θάνατο σε ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη
Αίτημα για παγοποίηση διαδικασίας εκλογής Κύπριου Δικαστή στο ΕΔΑΔ υπέβαλαν δύο υποψήφιοι-Θέτει θέμα έλλειψης διαφάνειας ο Κληρίδης
Καταγγελία για «πίστα ταχύτητας» στην Αγλαντζιά-«Επισημάναμε τον κίνδυνο στην Αστυνομία, δεν ευθυνόταν ο Κυριάκος»
Κάηκαν 4.353 τεμάχια από τις πυρκαγιές-Μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας οι πρώτες αποζημιώσεις από ΚΟΑΓ