“Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη μη επίλυση του Κυπριακού”

Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη μη επίλυση του Κυπριακού, αφού δεν μπορούσε να επιτευχθεί λύση επειδή η ε/κ πλευρά είναι απρόθυμη να μοιραστεί τη διακυβέρνηση, την εξουσία και την οικονομία με τους Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  
 
Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Τσαβούσογλου μιλούσε χθες κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
 
«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε μια λύση μέσα σε αυτές τις παραμέτρους. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε με την ΤΔΒΚ στο τί θα κάνουμε, ποιά βήματα θα κάνουμε από τώρα και στο εξής. Τώρα, υπάρχουν εκλογές τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Δεν υπάρχει νόημα στη συζήτηση αυτού του θέματος πριν τις εκλογές. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για εκλογικούς σκοπούς, είναι θέμα εθνικής πολιτικής».   Ιδιαίτερα μετά τις εκλογές στο ψευδοκράτος, συνέχισε, θα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν με την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, τί θα κάνουν.
 
Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση, όπως ανέφερε, του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι η Τουρκία το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει λόγος να εγκρίνουμε ένα νέο ψήφισμα στην τουρκική βουλή, ζητώντας διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτος, πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου απαντώντας προφανώς σε τέτοια πρόταση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, αλλά θα εστιάσουν τις προσπάθειές τους, σημείωσε, στο άνοιγμα περισσότερων γραφείων αντιπροσωπειών του ψευδοκράτος στο εξωτερικό και στην αύξηση του αριθμού των χωρών όπου θα ισχύει το "διαβατήριο" του ψευδοκράτους.
 
Η απομόνωση του ψευδοκράτους πρέπει να τερματιστεί, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.
 
ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ένταξη άσκησης στην καθημερινότητα προάγει ποιότητα ζωής πολιτών
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ
Συνεχίζουν να ανταλλάζουν πυρά ΔΗΣΥ και Άλμα-Μετωπική σύγκρουση για τους πύργους στη Λάρνακα
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Ν. Χριστοδουλίδης: Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για πολυήμερη, ευπρόσδεκτος στο Συμβούλιο στην Κύπρο ο Ερντογάν
Χαρτοπόλεμος ΔΗΣΥ και Οδυσσέα για τη Λάρνακα-«Βαφτίζει δημόσιο συμφέρον τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες»
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία