Τον έστειλαν στη φυλακή για 1 χρόνο επειδή ποδοπάτησε πορτρέτο του Τζένγκις Χαν

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε από την κινεζική δικαιοσύνη ένας άνδρας, ο οποίος κατηγορείται πως κατέστρεψε πορτρέτο του Τζένγκις Χαν, του ιδρυτή της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων που πέθανε το 1227.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Εσωτερικής Μογγολίας, ο συγκεκριμένος άνδρας απαθανατίστηκε σε βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, τον περασμένο Μάιο, να ποδοπατά το πορτρέτο του Τζένγκις Χαν.

Ο Λούο κρίθηκε ένοχος για «υποκίνηση εθνοτικού μίσους και εθνοτικών διακρίσεων» καθώς ο Τζένγκις Χαν εξακολουθεί να λατρεύεται από πολλούς Μογγόλους. Μάλιστα στη δίκη του ζήτησε συγγνώμη που «προσέβαλε τα αισθήματα των ανθρώπων».

Η καταδίκη του επικρίθηκε έντονα από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ένας από αυτούς κατηγόρησε τις κινεζικές αρχές ότι κυβερνούν τη χώρα «όπως την εποχή των Μογγόλων».

Δειτε Επισης

Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αερόστατο στη Βραζιλία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ
Για προδοσία στη διπλωματία, κατηγορεί η Τεχεράνη την Ουάσιγκτον