Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑΕΕ) ευχαρίστησε για την προσφορά του κατά την τρέχουσα πενταετή περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και τη Σύνοδο Κορυφής του άρθρου 50 για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ευσυνειδησία των υπαλλήλων της ΜΑΕΕ και τη συμβολή τους στο να περάσουν στα όργανα της ΕΕ και τους ομολόγους τους οι θέσεις της Κύπρου, αλλά και να ξεπεραστούν οι εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Σημείωσε ότι με τη λήξη μιας πενταετούς θητείας, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό γιατί – όπως είπε – «είχαμε μοιραστεί μαζί αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης".

Είπε ακόμα ότι πάντοτε οι σχεδιασμοί μιας κυβέρνησης έχουν σημασία, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη πρωτεύουσα την Ευρώπης, αν δεν υπήρχαν τα ικανά στελέχη μας για να συμπαρασταθούν στις προσπάθειες της κυβέρνησης και σταδιακά να ξεπεράσουμε τις όποιες εντυπώσεις είχαν σχηματίσει για εμάς. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΜΑΕΕ που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπροσωπείας, επεσήμανε ότι ήταν σημαντικότατοι.
 
Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ, Πρέσβης Νικόλαος Αιμιλίου, καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εκ μέρους όλων των μελών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτεστε και θα ήθελα εκ μέρους όλων να σας ευχαριστήσω και εσάς για το προσωπικό σας ενδιαφέρον για τη λειτουργία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας και της κυβέρνησής σας τα τελευταία πέντε χρόνια και για την ενίσχυση του έργου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας όλο αυτό το διάστημα. Μας επισκέπτεστε προ των εορτών για να ανταλλάξουμε ευχές και αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμούμε ιδιαίτερα".
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ