Πάνε σαν άλλοτε Αβέρωφ-Νικόλας για τον Προϋπολογισμό

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, αναμένεται να εγκριθεί όπως και πέρσι- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-,  ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 κατά την αποψινή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Το ΔΗΚΟ, παρά τα διάφορα σενάρια που ακούστηκαν σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσει κατά τη ψηφοφορία, δεδομένου και του γεγονότος πραγματοποιείται ευρισκόμενοι πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις προεδρικές εκλογές, αναμένεται τελικά να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό με συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα επιδιώξει.  

Η σημερινή συνεδρία της Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει στις 15:00 το απόγευμα και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συνεχιστεί η συζήτηση που άρχισε τη Δευτέρα  με ομιλητές κατά σειρά:
 
*Χαράλαμπος Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών).
*Γιώργος Παπαδόπουλος (Αλληλεγγύη).
*Άννα Θεολόγου (Συμμαχία Πολιτών).
*Ηλίας Μυριάνθους (Σ.Κ. ΕΔΕΚ).
*Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (ΔΗΚΟ).
Γιώργος Λουκαϊδης (ΑΚΕΛ).
Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ). 
 
Την ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού θα διαδεχθεί η συζήτηση επί της αναπομπής του νόμου για την Ακίνητη Ιδιοκτησία (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση),  και οι κανονισμοί για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Καθορισμός μη Ανεπτυγμένης Οικοδομήσιμης Γης και Λοιπές Διατάξεις). 
 
Επίσης, θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας το προσχέδιο ψηφίσματος για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 
 
Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της για τις εορτές των Χριστουγέννων και για τις προεδρικές εκλογές. Η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συνέλθει σε συνεδρία πριν από το τέλος Φεβρουαρίου για την εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη διαδικασία της εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αναδειχθεί από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»