H ολλανδική αστυνομία απολύει τους... αετούς της (video)

Η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να "απολύσει" τους... αετούς που είχε εκπαιδεύσει προκειμένου να κυνηγούν μη επανδρωμένα αεροπλανάκια στις ζώνες όπου απαγορεύεται να πετούν, εκφράζοντας την απογοήτευσή της γιατί τα αρπακτικά αποδείχτηκαν υπερβολικά ανυπάκουα και, επιπλέον, η συντήρησή τους κοστίζει πολύ.

Η ζήτηση για πτηνά που θα καταδιώκουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν είναι τόσο υψηλή και η εκπαίδευση των αετών είναι πιο ακριβή και πιο σύνθετη απ' όσο εκτιμούσαν οι αρχές, σημειώνει η εθνική αστυνομία.

Για τους λόγους αυτούς υποχρεώθηκε να "απολύσει" τους απείθαρχους αετούς, τους οποίους είχε αγοράσει όταν ήταν ακόμη νεοσσοί.

Οι αρχές στην Ολλανδία ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη χρήση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών σε περιοχές όπου απαγορεύεται η πτήση τους, όπως πάνω από αεροδρόμια ή σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στράφηκε πέρσι σε μια πανάρχαιη μέθοδο κυνηγιού με πουλιά, τα οποία ήλπιζε ότι θα έπιαναν στον αέρα τα ανεπιθύμητα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο μιας σειράς δοκιμών προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξουδετέρωση αυτών των αντικειμένων, η εταιρεία Guard from Above εκπαίδευσε πολλούς αετούς για λογαριασμό της αστυνομίας και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα κατορθώματά τους.

Στο βίντεο, ένας αετός εφορμά σε ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι, το αρπάζει και κατόπιν προσγειώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα, με τη λεία του ακόμη γαντζωμένη στα νύχια του.

Στην πράξη ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν απέδιδε όσο αναμενόταν. Οι αετοί δεν έκαναν πάντα αυτό για το οποίο είχαν εκπαιδευτεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης NOS.

Η αστυνομία εξέφραζε μάλιστα αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συμπεριφέρονταν κόσμια τα αρπακτικά έξω από τις ζώνες εκπαίδευσής τους.

Αφότου εντάχθηκαν στο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας, οι αετοί εμφανίστηκαν δημοσίως δύο φορές, σε εκδηλώσεις στο Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Όπως εξήγησε η αστυνομία, δεν ήταν σίγουρη πώς θα αντιδρούσαν απέναντι σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέλυσε και τους αρουραίους που σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως "ντετέκτιβ" για να εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες σε παράνομα βεγγαλικά, λαθραία τσιγάρα και ανθρώπινα λείψανα. Όπως εξήγησε, δεν είναι δυνατόν τα τρωκτικά αυτά να καταστούν "επιχειρησιακώς μάχιμα".

Διαβεβαίωσε όμως ότι τόσο οι αετοί όσο και οι αρουραίοι θα φιλοξενηθούν στο εξής σε κατάλληλους χώρους.

Δειτε Επισης

«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα συναντηθεί με Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Μήνυμα Προέδρου στην Άγκυρα λίγο πριν την πενταμερή-«Το Κυπριακό θα καθορίσει την πρόοδο στις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας»
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα με τη Συρία
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»