Στο αεροδρόμιο Λάρνακας φθάνει σήμερα ο επιβάτης υπ' αριθμόν 10,000.000

 Ιστορική  η  σημερινή μέρα για το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Θα συμπληρώσει  τον εντυπωσιακό αριθμό των 10 εκατομμυρίων επιβατών, που αποτελεί ορόσημο σε ότι αφορά στις αφίξεις επιβατών. Γύρω στις 10 με 11 το πρωί, αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο ο επιβάτης υπ` αριθμόν 10.000.000.

Σύμφωνα με τη  διαχειρίστρια εταιρεία Hermes Airports, οι επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω των δύο διεθνών αερολιμένων της χώρας κατά το 2017 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα κυπριακά ταξιδιωτικά δρώμενα.

Η εκδήλωση για την τελετή υποδοχής του επιβάτη, θα ξεκινήσεις στις 10  το πρωί. Στις 11.30 θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.
 
Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το συμβολικό μέρος της εκδήλωσης της τελετής καταγραφής του επιβάτη υπ’ αριθμόν 10.000.000.

Εξίσου αν όχι περισσότερο εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις των αεροδρομίων, οι οποίες αποτυπώνονται και σε διεθνές επίπεδο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, το αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν τρίτο σε αύξηση επιβατών στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια ετησίως!

Στον σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το αεροδρόμιο Λάρνακας παρουσίασε ποσοστό αύξησης 22% και 571.926 επιπλέον επιβάτες.

Στο μεταξύ επίσης στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 11:30πμ, η Tus  Αirways εγκαινιάζει απευθείας πτήση για Ρώμη από τη Λάρνακα. Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των αναχωρήσεων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, για το γεγονός, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

 

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο