Τον δεκάκις εκατομμυριοστό (10.000.000) επιβάτη τους γιόρτασαν τα αερόδρομια Λάρνακας - Πάφου

Με μια μεγάλη ανθοδέσμη και ένα φάκελο που περιείχε ένα ταξίδι, η Hermes τίμησε τον Γκέρμαν Γκεντμίντας, Λετονό μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ο οποίος καταγράφηκε ως ο δεκάκις εκατομμυριοστός (10.000.000) επιβάτης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, κατά την αναχώρησή του από την Λάρνακα προς τις Βρυξέλλες.

Ο τυχερός επιβάτης  αφού εξέφρασε την χαρά του ευχήθηκε όπως πολύ σύντομα ξεπεραστούν τα 20.000.000 επιβατών στα αεροδρόμια της χώρας.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη αυτή επιτυχία και τόνισε πως αυτό που προέχει τώρα είναι να αποφευχθεί ο εφησυχασμός, να συνεχιστεί η καλή ομαδική δουλειά και τα αποτελέσματα.

«Πρόκειται  για μια  πολύ σημαντική μέρα», είπε, «για τις κυπριακές αερομεταφορές, είναι εξάλλου ένας  σημαδιακός αριθμός, 10.000.000 επιβάτες».

«Όταν είχαμε αναλάβει ως Κυβέρνηση ο αριθμός αυτός ήταν μόλις επτά εκατομμύρια οπότε μιλάμε  για μια αύξηση πέραν του 45% τα τελευταία  χρόνια», πρόσθεσε.

Εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Hermes «για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην διαχείριση των δύο αεροδρομίων για τις πολύ καλές υποδομές που προσφέρει στους επισκέπτες της χώρας μας», προσθέτοντας ότι «ως Κυβέρνηση υποστηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες είτε με την πολιτική των ανοικτών αιθέρων που έχουμε υιοθετήσει τα τελευταία  χρόνια είτε με τα κίνητρα που δίνουμε μαζί με την Hermes, είτε ως ΚΟΤ». 

Σύμφωνα με τον κ.  Δημητριάδη «είναι επίσης ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τί μπορεί να πετύχουν ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας μέσα από μια σωστή και καλή συνεργασία».

Είμαστε, κατέληξε ο Μάριος Δημητριάδης, «πραγματικά περήφανοι  και εύχομαι τα επόμενα 10 εκ να έλθουν πιο γρήγορα από τα προηγούμενα».

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes Παναγιώτης Χατζήπαντελης,ανέφερε ότι «όση δουλειά χρειάστηκε για την αύξηση της επιβατικής κίνησης, άλλη τόση δουλειά χρειάζεται για να μπορέσουμε να τη διατηρήσουμε και να την αυξήσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η άμεση αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών του τομέα του τουρισμού πρέπει να είναι ένας αμετάκλητος στόχος, όπως επίσης και η επανατοποθέτηση της τουριστικής μας ταυτότητας».

«Η πρόκληση είναι εκεί, δεδομένου ότι οι προοπτικές υπάρχουν», πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Ελένη Καλογήρου, είπε ότι «ως Hermes, δεν αντιλαμβανόμαστε την προοπτική ανάπτυξης των αεροδρομίων μας, μέσα από μια μαθηματική προσέγγιση».
 
Αντίθετα, πρόσθεσε, «μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ποιότητα. Και είναι ακριβώς για αυτό το λόγο που παράλληλα με τις προσπάθειες μας για αύξηση της επιβατικής μας κίνησης, αναπτύξαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επενδύσαμε σημαντικά ποσά και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση, στις προσπάθειες βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών μας». 

Στις  δηλώσεις του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Hermes Νίκος Σιακόλας ανέφερε ότι αυτό το θετικό αποτέλεσμα «οφείλεται στην καλή, στενή και αγαστή συνεργασία με τη κυβέρνηση αλλά και στις άοκνες προσπάθειες της διεύθυνσης και του προσωπικού».

Θυμάμαι, ανέφερε ότι κάποτε ξεκινήσαμε με 6.700.000 και τώρα φτάσαμε και τα 10 εκατομμύρια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πάμε πολύ καλύτερα γιατί η Κύπρος «θα εξακολουθήσει να είναι όαση ασφάλειας, προόδου και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της».
 
Με βάση τις εκτιμήσεις της Hermes η φετινή χρονιά  αναμένεται να ολοκληρωθεί  με περίπου 10,2 εκατομμύρια επιβάτες δηλαδή γύρω στο 14% αύξηση στην επιβατική κίνηση και των δύο  αεροδρομίων της χώρας, σε σύγκριση με την συνολική  επιβατική κίνηση που καταγράφηκε το 2016.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηγετικό περιφερειακό ρόλο αναγνώρισε στην Κύπρο ο Σούνακ-Συζήτησε τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο
Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στην Ελλάδα-Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
7280 υποψήφιοι διεκδικούν 3227 θέσεις την 9η Ιουνίου-Όλες οι λεπτομέρειες ενόψει εκλογών
Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Θα αποποιηθώ τη σύνταξη δημάρχου αν εκλεγώ
Συνεχίζεται η ανέγερση «προεδρικού συγκροτήματος» στα κατεχόμενα
Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις
Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί από την επίθεση με σπαθί κατάνα στο Λονδίνο