Περδίκης: Ο ΥΠΟΙΚ σύγχυσε τη Βουλή με την παραμυθούπολη

Ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε μια ονειρική εικόνα της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωσή του μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Περδίκης είπε πως «νομίζω ότι ο Υπουργός Οικονομικών έχει συγχύσει την παραμυθούπολη με τη Βουλή των Αντιπροσώπων«.

«Μας παρουσίασε μια ονειρική εικόνα της κυπριακής οικονομίας με πολύ ζωντανά παραμυθένια χρώματα», είπε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα όμως οι χιλιάδες άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, αυτοί που παίρνουν μισθούς πείνας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι κουρεμένοι καταθέτες, οι κάτοχοι αξιογράφων, οι δανειολήπτες όλοι αυτοί οι οποίοι δύσκολα περνούν, πολύ πιο δύσκολα από τον ίδιο τον Υπουργό βεβαίως, δεν θα συμμερίζονται την αισιοδοξία και τα ζωντανά χαρούμενα χρώματα με τα οποία έχει ζωγραφίσει την κυπριακή οικονομία».

Ο κ. Περδίκης υπενθύμισε ότι πέρσι ο κ. Υπουργός από το ίδιο βήμα χάριζε μετοχές του Συνεργατισμού στους κουρεμένους καταθέτες, προσθέτοντας ότι «σήμερα άλλαξε το σενάριο».

«Σήμερα μοίρασε τον Συνεργατισμό στους επενδυτές. Φαίνεται ότι βασιλόπιττα του Συνεργατισμού κόπηκε κάπως νωρίς φέτος και βέβαια με τέτοιου είδους πολιτικές δεν αντιμετωπίζεις ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη κυπριακή οικονομία που είναι η Συνεργατική Τράπεζα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση
Αγωνία για το Madleen-Η Κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή να εμποδιστεί το πλοίο πριν φτάσει στη Γάζα
Απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κρατούμενος
Drones πάνω από το Madleen που πλησιάζει τη Γάζα-«Το Ισραήλ θα προσπαθήσει να καταλάβει το πλοίο»
Πεδίο μάχης το Λος Άντζελες-Οδοφράγματα και πλαστικές σφαίρες στις διαδηλώσεις για το μεταναστευτικό
Νεαρή έπιασε τιμόνι υπό επήρεια ναρκωτικών-Συγκρούστηκε με όχημα 93χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά
Από την Μαδρίτη μέσω Βελιγραδίου έφτασαν στην Κύπρο τα 17 κιλά κάνναβης-Στο κελί οι δύο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο