Σε σκανδαλώδη αποτυχία του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας να διαχειριστεί τη μίσθωση βιομηχανικού οικοπέδου στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, που είχε αναπτυχθεί σε δημόσιο χώρο πρασίνου, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.
Σε δηλώσεις μετά από συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συζήτησε το θέμα αυτεπάγγελτα μετά από πρόταση του ιδίου, είπε πρόκειται για «περίπτωση σκανδαλώδους αποτυχίας του Υπουργείου Εμπορίου να διαχειριστεί υπόθεση στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου με αποτέλεσμα λόγω των λανθασμένων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, να παραχωρηθεί για βιομηχανική ανάπτυξη, τεμάχιο το οποίο είχε αναπτυχθεί ως δημόσιος χώρος πρασίνου, με εκατοντάδες θάμνους και δένδρα».
Εξήγησε ότι άνοιξαν προσφορές για βιομηχανικό χώρο χωρίς να γίνει η νενομισμένη έξωση από το συγκεκριμένο τεμάχιο που ενοικιάζει εταιρεία που δεν πληρώνει ενοίκια εδώ και 17 χρόνια, με αποτέλεσμα το τεμάχιο και το κτίριο να παραμένουν στον προηγούμενο ενοικιαστή. «Για να αποφύγει την πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον νέο ενοικιαστή, η κυβέρνηση του παραχώρησε χώρο πρασίνου, τέσσερις φορές καταστρέφοντας το πράσινο», είπε.
Ο κ. Περδίκης είπε ότι το θέμα αποδεικνύει τις σοβαρές αδυναμίες του Υπουργείου Εμπορίου στη διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών.
Εντελώς προεκλογικά, είπε, η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορθολογιστική διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών και έχει ανατεθεί σε μεγάλο ελεγκτικό οίκο να συμβουλεύσει για την ορθολογιστική διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών.
Ο κ. Περδίκης είπε ότι έχουν καταστραφεί 280-300 δένδρα και θάμνοι που περιλάμβαναν δένδρα που σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ήταν προστατευόμενα και έπρεπε να ληφθεί άδεια.
«Ξεκίνησε από τραγικό λάθος από το Υπουργείο Εμπορίου που αντί να προχωρήσει σε διαδικασία έξωσης και να ανακτήσει το βιομηχανικό τεμάχιο και μετά να προχωρήσει στη διαδικασία προσφορών, προχώρησε στις προσφορές, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένο και να την πληρώσει ο χώρος πρασίνου», ανέφερε ο κ. Περδίκης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε ότι απ’ ό,τι διαφάνηκε από τη συζήτηση, στη βιομηχανία που πήρε το οικόπεδο που ανήκει στον πρόεδρο του CIPA, δόθηκε με εισήγηση του κράτους και είναι ακόμη μια «τσαπατσουλιά» της παρούσας κυβέρνησης γιατί η ίδια πρότεινε στον συγκεκριμένο βιομήχανο να παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο πρασίνου.
«Την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά το Υπουργείο Εμπορίου και οι τσαπατσουλιές της παρούσας κυβερνήσεως. Εκαναν ακριβώς ότι έκαναν με τα κουρέματα, εκουρέψαν και τα δεντρά, ως συνήθως».
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση, για 17 χρόνια, δεν κατάφερε να πάρει πίσω την κατοχή του βιομηχανικού οικοπέδου, το έδωσαν στη νέα βιομηχανία που ασχολείται με φάρμακα για κτηνοτροφικούς σκοπούς και βλέποντας ότι ο προηγούμενος δεν έβγαινε έξω από το οικόπεδο, έκαναν το πράσινο βιομηχανικό οικόπεδο. «Η βιομηχανία καμία ευθύνη δεν έχει, είναι το κράτος, η παρούσα κυβέρνηση που έκανε τις τσαπατσουλιές και απεδείχθη ότι για να πάρουν άδεια (η βιομηχανία) χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια», είπε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 7 ώρες| ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτιμήσεις Αθήνας για άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη το πρώτο τρίμηνο του 2026
Πριν 7 ώρες| ΕΛΛΑΔΑ
Σοκ στην Αλεξανδρούπολη-Νεκρό τρίχρονο παιδί, ανακοπή από ασιτία έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πριν 7 ώρες| ΕΛΛΑΔΑ
Σάλος με τον Νίκο Παππά που ξυλοκόπησε δημοσιογράφο-Τον διαγράφουν ΣΥΡΙΖΑ και Left
Πριν 8 ώρες| ΕΛΛΑΔΑ
Με τρίχες σε μπολ με νερό και δήθεν δορυφόρους ο 54χρονος στην Κρήτη παραπλανούσε την οικογένεια του αγνοούμενου γιατρού
Πριν 8 ώρες| ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΝΤΕΟ: Μπλόκα από τους Γάλλους αγρότες κατά της συμφωνίας ΕΕ και Mercosur-Παρίσι και Ρώμη θέλουν να καθυστερήσει η ψήφιση
Πριν 8 ώρες| ΔΙΕΘΝΗ
«Στιγμή της ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας»-Το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν ενόψει Συνόδου για Ουκρανία
Πριν 8 ώρες| ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίπτει το ΥΠΕΞ Τουρκίας ότι ενοχλήθηκαν από συμφωνία Λιβάνου-Κύπρου


Διαμέρισμα 2 υπνοδ. στην Αραδίππου
€130,000
13:08 - 17 Δεκεμβριου 2025

Διαμέρισμα 1 υπνοδ. στην Τερσεφάνου
€120,000
13:08 - 17 Δεκεμβριου 2025

Δύο διαμερίσματα με κοινόχρηστη πισίνα στην Τερσεφάνου
από €115,000
13:08 - 17 Δεκεμβριου 2025

Δύο διαμερίσματα με κοινόχρηστη πισίνα στην Τερσεφάνου
από €125,000
13:08 - 17 Δεκεμβριου 2025





