Η φωτογραφία μικρού ελέφαντα που καίγεται από ανθρώπινη επίθεση, κερδίζει διεθνές βραβείο
22:42 - 08 Νοεμβρίου 2017

Μία φωτογραφία που δείχνει ένα μικρό ελαφαντάκι να καίγεται έπειτα από ανθρώπινη επίθεση, κέρδισε την κορυφαία θέση σε πανασιατικό διαγωνισμό φωτογραφίας για την άγρια φύση.
Η φωτογραφία, απαθανατίστηκε από το φωτογράφο άγριας φύσης, Biplab Hazra και δείχνει ένα μικρό ελαφαντάκι και τη μητέρα του, να τρέχουν σ' ένα δρόμο της δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, με το μικρό να έχει πάρει φωτιά έπειτα από φλεγόμενες μπάλες πίσσας και κροτίδες που έχουν εκσφενδονιστεί από ένα αγριεμένο πλήθος κατοίκων.
Η φωτογραφία με τίτλο «Η κόλαση είναι εδώ», κέρδισε το βραβείο Sanctuary’s Wildlife Photographer of the Year για το 2017.
Μιλώντας στην Indian Express, ο Hazra δήλωσε ότι οι δύο ελέφαντες τελικά «επιβίωσαν με κάποιο τρόπο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις συμβαίνουν συχνά στη Δυτική Βεγγάλη, επισημαίνοντας ότι «αυτό το είδος ταπείνωσης... είναι ρουτίνα».
Ο Hazra θυμάται ότι ο μικρός ελέφαντας ούρλιαζε και βρισκόταν σε «σύγχυση» καθώς έφευγε, προσθέτοντας: «Για αυτά τα έξυπνα, ευγενικά, κοινωνικά ζώα που έχουν περιπλανηθεί σ΄αυτή τη γη για αιώνες, η κόλαση είναι τώρα και εδώ».