Δικαιώθηκε 10χρονος με διαταραχή αυτισμού στο δικαστήριο – Δεν του έδιναν επίδομα

Άλλη μια απόφαση δικαστηρίου «αδειάζει» τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας  με αφορμή  την απόρριψη επιδόματος σε 10χρονο παιδάκι που διαγνώστηκε με «διαταραχής αυτιστικού φάσματος» .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια του 14χρονου πλέον παιδιού, υπέβαλε αίτηση τον Ιανουάριου του 2013 για δημόσιο βοήθημα.

Την αίτηση, η οποία συνοδευόταν από βεβαίωση παιδοψυχίατρου των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ότι παρουσιάζει δυσκολίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της «διαταραχής αυτιστικού φάσματος» , έγινε δεκτή και ακολουθηθήκαν οι γνωστές διαδικασίες από ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Στη διερεύνηση της περίπτωσης του παιδιού αποφάνθηκε από τα μέλη που απάρτισαν την επιτροπή αλλά και τη λειτουργό της ΥΚΕ ότι το παιδί εντάσσεται στον όρο «ανάπηρος». Στη συνέχεια όμως η συντονίστρια αλλά και η διευθύντρια απέρριψαν την απόφαση της επιτροπής με αποτέλεσμα ο 10χρονος να μην είναι δέκτης του δημόσιου βοηθήματος.

Το 2014 η οικογένεια προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της Δημοκρατίας, αλλά η εξέταση άργησε τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου:

«Στην εν λόγω έκθεση περιέχονται ως συμπεράσματα, δεδομένα τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης. Η αναφορά ότι το παιδί εντάσσεται στο προφίλ των ατόμων με διαταραχή Aspenger θα έπρεπε να έχει αιτιολογήσει τη διαφορετική της άποψη. Η απλή αναφορά ότι το ιατρικό πιστοποιητικό δεν φαίνεται να δίνει σαφή εικόνα εάν το παιδί εμπίπτει στο όρο ανάπηρο δεν συνιστά επαρκή αιτιολογία που να αποδεικνύει ότι διερευνήθηκε σε βάθος η περίπτωση του αιτητή».

Δειτε Επισης

Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»