Δωρίζει στο κράτος το μερίδιο του στα «Φτερικούδια» ο Αναστασιάδης

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει προκαλέσει η περιβόητη και πολυσυζητημένη ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί, ένεκα της ισχυριζόμενης από μερίδα της αντιπολίτευσης εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην όλη υπόθεση, ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ν’ ανακοίνωσε στο πλαίσιο περιφερειακής συγκέντρωσης στο Πελένδρι ότι δωρίζει στο κράτος το επίμαχο μερίδιο που διαθέτει και ότι προς τούτο έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες.   
 
Πρόκειται για το 1/12 μεριδίου ενός τεμαχίου γης εκτάσεως 83,279 τ.μ. στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωριού Πέρα Πεδί της επαρχίας Λεμεσού, δωρεάς στον Νίκο Αναστασιάδη από τη μητέρα του.
 
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η εταιρεία που επιθυμεί να προβεί στην ανάπτυξη(σ.σ. Parnitha Development Ltd), αγόρασε σημαντικό, αν όχι το σύνολο των υπολοίπων μεριδίων της εν λόγω εκτάσεως, πλην του τεμαχίου που ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η υπό συζήτηση για ανάπτυξη περιοχή ουδόλως περιλαμβάνει το τεμάχιο του Προέδρου. Επίσης, έπειτα από την πώληση των μεριδίων της αδελφής και αδελφού του, κανένας μέλος της οικογένειας του Προέδρου Αναστασιάδη έχει οποιαδήποτε σχέση ή συμφέρον από την εν λόγω ανάπτυξη.
 
Υπενθυμίζεται πως κατόπιν παράκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα προβεί στη διενέργεια ελέγχου της διαδικασίας που αφορά την προτεινόμενη ανάπτυξη.
 
Σε επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, την περασμένη βδομάδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον καλεί να προχωρήσει τάχιστα σε ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχε ή έχει οποιανδήποτε εμπλοκή, είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας στην προώθηση της εν’ λόγω ανάπτυξης.
 
Μέσα στα ίδια πλαίσια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να επεκτείνει την έρευνα του, ώστε να καλύπτονται και τυχόν συμφέροντα ή σχέσεις μελών της οικογένειάς του με την εταιρεία Parnitha Development Ltd  ή την προτεινόμενη ανάπτυξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή για το Πέρα Πεδί ο Νίκος Αναστασιάδης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Χαλκευμένοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί για εμπλοκή του Προέδρου στο Πέρα Πεδί»
 

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν