Η ώρα της αυλαίας για τον θάνατο του Στέφανου – Η τελευταία πράξη της τραγωδίας

Πέφτει αυλαία αύριο Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού στην υπόθεση του θανατηφόρου δυστυχήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο, έπειτα από το οποίο έχασε την ζωή του ο 25χρονος Στέφανος Γεωργίου από το Κολόσσι, το οποίο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στη Λεμεσό.
 
Κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο Ιωάννης Κυριακίδης, ο κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλκοόλης και με ταχύτητα που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή. Είναι η πρώτη φορά, που κατηγορούμενος για θανατηφόρο δυστύχημα ήταν αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο επιφέρει πολυετή ποινή φυλάκισης.
 
Στην απόφαση του το δικαστήριο όπου τον έκρινε ένοχο, τόνισε ότι ο Κυριακίδης «μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε εν κινήσει φονικό όπλο» ενώ χαρακτήρισε την συμπεριφορά του «εγκληματική».
 
Κατά την αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό της ποινής του, προέβαλε τη θέση ότι ο 50χρονος δεν οδήγησε σκόπιμα το όχημα εναντίον του Στέφανου ενώ επικαλέστηκε την άμεση παραδοχή και μεταμέλεια του.
 
Επίσης, σημείωσε ότι έχασε τους γονείς του σε ηλικία 14 ετών και μεγάλωσε με τα δυο μεγαλύτερα του αδέλφια που έκαναν χρήση ναρκωτικών.
 
«Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου» δήλωσε για την χρήση ναρκωτικών ενώ σε ότι αφορά το γεγονός ότι παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Στέφανο, ανέφερε «μακάρι να ήμουν εγώ εκείνος που έφυγε».
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.reporter.com.cy/police
 

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»