Στην τελική ευθεία η προεκλογική για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία των εννέα υποψηφίων που διεκδικούν την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας θα στηθούν περισσότερες από 900 κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δύο ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Το πρώτο αφορούσε την ενοποίηση ή όχι των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και το δεύτερο την πολιτική συμμαχιών που θα ακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της Κεντροαριστεράς.

Το ζήτημα των κοινοβουλευτικών ομάδων βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτο τηλεοπτικού debate που είχαν οι υποψήφιοι με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά να συμφωνούν ότι οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν διακριτές, έτσι ώστε να μην απολέσουν τα προνόμια που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Σύμφωνα με την εκτίμηση των δύο, με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται η αντιπολιτευτική φωνή εντός του κοινοβουλίου. Με την εκτίμηση αυτή διαφώνησαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Αναφορικά με το ζήτημα των συμμαχιών, όλοι οι υποψήφιοι σημειώνουν ότι επιθυμούν η Κεντροαριστερά να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης μέρας, ενώ όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, ανεβαίνουν οι τόνοι τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της αντιπολίτευσης.  Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στον Τύπο την προηγούμενη εβδομάδα, το 18% των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς απάντησε ότι  θα ήθελε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 27% με τη ΝΔ και το 36% με κανέναν από τους δύο.

Οι δημοσκοπήσεις, πάντως δείχνουν την Φώφη Γεννηματά να προηγείται με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Καμίνη να διεκδικούν τη δεύτερη θέση και την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αύριο το βράδυ θα διεξαχθεί το δεύτερο debate των υποψηφίων το οποίο θα μεταδώσει η δημόσια τηλεόραση. Αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα είναι από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ η διαδικασία αναμένεται πιο ζωντανή, με γύρο ερωταπαντήσεων μεταξύ των υποψηφίων.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο