Πέφτει η αυλαία της επανακαταμέτρησης ψήφων στο Δήμο Λεμεσού

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η απόφαση του Εκλογοδικείου, στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση  των ψήφων των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.
 
Μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της εκλογικής αίτησης από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, το δικαστήριο αποφασίζει αν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του, δικαιολογούν ή όχι την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις 119 κάλπες του Δήμου της Λεμεσού.
 
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο αιτητής παρουσίασε 11 μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της,  τους 11 προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως η εξέταση της εκλογικής αίτησης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα κατάθεσης της, γεγονός που από μόνο του μπορεί ν` αποτελέσει λόγο για άσκηση έφεσης από οποιανδήποτε πλευρά.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Μ. Παναγιώτου: Χρέος της Πολιτείας να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη ηρώων σαν τον Δώρο Ηλία
Επαφές αντιπροσωπείας Γερουσίας Ρουμανίας στη Λευκωσία-Συνάντηση και με τον Στιούαρτ
ΕΟΑ δύο ταχυτήτων, υπερβολικός αριθμός αντιδημάρχων-Μελετά σενάρια και ψάχνει λύσεις το ΥΠΕΣ
Φουλάρει για παραγωγή πολιτικής, μιλά με ενδιαφερόμενους για τις Βουλευτικές το Volt
Financial Times: Η Κύπρος και άλλα μεσογειακά κράτη της ΕΕ αντιδρούν στη συμφωνία Γαλλίας-ΗΒ για το μεταναστευτικό
Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν