Τριμερής Συνάντηση ΥΠΑΜ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου τον Ιανουάριο

Τριμερής συνάντηση μεταξύ των Υπουργών 'Αμυνας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λιβάνου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αρχές του 2018 στην Κύπρο, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου και του Λιβάνου στη Λευκωσία.

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Yaacoub Riad Sarraf εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησής του για την υποστήριξη της Κύπρου κατά τις τελευταίες εξελίξεις και ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη για την άμεση ανταπόκρισή του αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λίβανο.
 
Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη φίλη χώρα του Λιβάνου και επανέλαβε την προθυμία και την αποφασιστικότητα της Κύπρου να συνεχίσει να προωθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανάγκη ενεργής υποστήριξης στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου.
 
Επίσης, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία των δύο χωρών, στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στη Βηρυτό.
 
"Οι Υπουργοί Άμυνας, κατόπιν διαβούλευσης και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πάνο Καμμένο, συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν Τριμερή Συνάντηση στην Κύπρο στις αρχές του 2018, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου" καταλήγει το ανακοινωθέν.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ