Πατέρας θύματος πέταξε χειροβομβίδα μέσα σε δικαστήριο – 2 νεκροί και 9 τραυματίες

Πατέρας θύματος πέταξε χειροβομβίδα μέσα σε δικαστήριο – 2 νεκροί και 9 τραυματίες
Ήθελε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του γιού του στην Ουκρανία και σκοτώθηκε και ο ίδιος
Το δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση της δολοφονίας δύο νέων ανδρών, το 2016, ένα έγκλημα που πιθανότατα συνδεόταν με εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών.
 
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σήμερα μέσα σε δικαστήριο της πόλης Νικόπολ, όπου ήταν σε εξέλιξη μια δίκη για μια υπόθεση ανθρωποκτονιών, όταν ο πατέρας ενός από τα θύματα εκτόξευσε δύο χειροβομβίδες εναντίον των δραστών.
 
Το δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση της δολοφονίας δύο νέων ανδρών, το 2016, ένα έγκλημα που πιθανότατα συνδεόταν με εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο πατέρας ενός από τα θύματα εκτόξευσε τις δύο χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και τρεις από τους κατηγορούμενους. Ο ένας από αυτούς υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.
 
Η τραγωδία αυτή φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πρόβλημα της διακίνησης όπλων στην Ουκρανία, το οποίο επιδεινώθηκε αφότου ξέσπασε, τον Απρίλιο του 2014, η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
 
Το Νοέμβριο η αστυνομία του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άνδρες που είχαν κρυμμένα στο αυτοκίνητό τους 6,5 κιλά εκρηκτικών υλών. Την ίδια περίοδο, στην περιοχή του Ντονέτσκ, αστυνομικοί εντόπισαν ένα όχημα που μετέφερε εκατοντάδες βλήματα και έξι χειροβομβίδες. Στην Οδησσό, στα νότια, συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων, προερχόμενων από την εμπόλεμη ζώνη.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια