Πράσινο φως στη διαγραφή φορολογικών οφειλών μέχρι 100 ευρώ

Το πράσινο φως άναψε ομόφωνα η νομοθετική εξουσία στην εκτελεστική και ειδικότερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, νομοθετώντας όπως του δοθεί η διακριτική ευχέρεια κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Οικονομικών να εγκρίνει τη διαγραφή καθυστερημένων φορολογικών οφειλών που δεν υπερβαίνουν τα €100. Πρόκειται για πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Εγκρίθηκε επίσης τροπολογία του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις η οποία, όπως εξήγησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης υποβλήθηκε για να μπορούν να αφαιρούνται τα πρώτα €100 μέχρι τα €500, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος που έχει €100 να του αφαιρούνται ενώ κάποιος που χρωστάει €101 να πρέπει να πληρώσει το συνολικό ποσό.  

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «οποιαδήποτε τροπολογία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση με κοινωνική ευαισθησία χωρίς να επηρεάζει την δημοσιονομική πειθαρχία εμάς θα μας βρίσκει υπεύθυνα υπέρ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε επίπεδο Επιτροπής 34.521 φυσικά και νομικά πρόσωπα, έχουν συνολικές καθυστερημένες φορολογικές οφειλές ύψους μέχρι €100. Το σύνολο αυτών ανέρχεται στα €2.105.082 και αναλογεί κατά μέσο όρο, ανά φορολογούμενο πρόσωπο, οφειλόμενο φορολογητέο ποσό ύψους €60.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων -περίπου 22.000- αφορούν διοικητικά πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί και παραμένουν ανείσπρακτα.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια εξέτασης του θέματος στην Επιτροπή ότι στα αρχικά στάδια της εφαρμογής του νόμου αναμένεται μία σημαντική και συλλογική διαγραφή, ενώ στη συνέχεια στόχος του τμήματος θα είναι η ομαδοποίηση και εξέταση των περιπτώσεων αυτών μια φορά σε ετήσια βάση.

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο τελικός λόγος για το άνοιγμα της Μακαρίου στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Φορέα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων
Πήγαν στην οικία 49χρονου για ναρκωτικά και εντόπισαν 188 μπιτόνια με πετρέλαιο
Μέχρι την Κυριακή η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία
Χειροπέδες σε τουρίστα στην Αγία Νάπα-Ήταν υπό επήρεια αλκοόλ και προκαλούσε ανησυχία
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου
Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθύνης ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Όλοι εναντίον όλων
Αγόρευσε από το εδώλιο ο 28χρονος για τους πυροβολισμούς έξω από τις Φυλακές-«Η μαρτυρία στερείται πειστικότητας»
Πιέζει το χρονοδιάγραμμα για την ταυτοποίηση των προπληρωμένων SIM-Ακυρώνονται οι αριθμοί μετά τον Νοέμβριο
Πρόσω ολοταχώς η αύξηση στέρησης άδειας από τρεις μήνες σε δύο χρόνια σε καταδικασθέντες για θανατηφόρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 1,5 εκ. ευρώ