Κατέφυγαν στο πόρισμα μίσους Πολυβίου και στην κωμωδία πορίσματος Πική

Απάντηση στα όσα είπε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, έδωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ.
 
Η πλήρης αποφυγή απάντησης του Βίκτωρα Παπαδόπουλου στα όσα βαραίνουν το Νίκο Αναστασιάδη, είπε ο κ. Λουκαΐδης, "δεν αποτελεί παρά παραδοχή του πόσο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά εκτεθειμένος είναι ο Πρόεδρος". Πάντως, συνέχισε "είναι αλήθεια ότι τους ταιριάζει το «Ντροπή»".
 
Χρειάστηκε, τόνισε, "να καταφύγουν ξανά στο διάτρητο πόρισμα μίσους του Πόλυ Πολιβίου και στην κωμωδία του Πορίσματος Πική, όπως την χαρακτήρισε εκ των έσω ο Σταύρος Ζένιος".
 
Αυτός που κρίνεται ενόψει εκλογών, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Λουκαΐδης, "είναι ο σημερινός Πρόεδρος και η δική του περιφρόνηση απέναντι στο πόρισμα Ποινικού Ανακριτή που ενοχοποιούσε τον άριστο των αρίστων. Για να εισπράξει δικαιωματικά ο ίδιος αυτό που απευθύνει σε άλλους από το Γενικό Εισαγγελέα: «πρέπει να ντρέπεστε κ. Πρόεδρε»".
 
Λίγα λεπτά αργότερα το επιτελείο Αναστασιάδη επανήλθε, με νέα ανακοίνωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ λέγοντας μεταξύ άλλων πως "είναι έκδηλο ότι κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους".
 
Η ανακοίνωση του επιτελείου Αναστασιάδη:
  
"Θεσμικά, πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι παραμένουν στη συνείδηση του λαού εκείνοι που άφησαν την Κύπρο στον αναπνευστήρα, αυτοί που άφησαν την Κύπρο εκτός αγορών με το απαγορευτικό επιτόκιο του 16%, αυτοί που ‘πέτυχαν’ 22 διαδοχικές υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αυτοί που άφησαν τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους μόνο για 30 μέρες, αυτοί που φεύγοντας από την εξουσία  οδήγησαν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία,  στον πόνο και τη μιζέρια.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σεβασμό και σοβαρότητα έστειλε στον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει ένα κομμάτι της ‘βιομηχανίας λάσπης’ που το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ έχει παράξει και τα στελέχη του ΑΚΕΛ αναπαράγουν μέχρι και σήμερα.
 
Το έχουμε πει, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Για κάποια επιτελεία εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχει η λάσπη. Μέσα από την καταδικασμένη μέθοδο της μαύρης προπαγάνδας μάταια προσπαθούν να πλήξουν την προσωπικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι παρέλαβε, τι πέτυχε και τι οραματίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Είναι έκδηλο ότι κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Συστήνουμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα."
 
Στο μεταξύ σχετική απάντηση μέσω ανακοίνωσης, στο ΑΚΕΛ, ήρθε και δια στόματος εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος και σημείωσε ότι "το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη σύγκριση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη την οποία ο κόσμος ταυτίζει με την ανάπτυξη, με τις δικές τους πολιτικές της πτώχευσης."
 
"Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τη λάσπη που επιστράτευσαν εναντίον του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στο Γενικό Ελεγκτή για να έχουμε θεσμικά κατοχυρωμένη και έγκυρη διακρίβωση των γεγονότων και να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στους συκοφάντες. Το ΑΚΕΛ δυσαρεστήθηκε όμως από αυτή την εξέλιξη και ανασύρει νέα αποθέματα λάσπης", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Προδρόμου σε σχέση με τις βολές ΑΚΕΛ κατά Αναστασιάδη, σε σχέση με το θέμα που προέκυψε με την ανάπτυξη στο Πέρα Πεδι.
 
Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα το Προεδρικό είχε περάσει στην αντεπίθεση απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση, και στην προκειμένη περίπτωση από το ΑΚΕΛ. 
 
Σε γραπτή απάντησή του προς το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος,  σε ανακοίνωσή του υπενθύμισε στο ΑΚΕΛ «τις ημέρες και τα έργα του κόμματος και της Κυβέρνησης Χριστόφια», τονίζοντας πως αυτά "είναι υπαρκτά σκάνδαλα που τα απέδειξαν ερευνητικές επιτροπές ή αποφάνθηκαν δικαστήρια, και όχι κατασκευασμένα και χαλκευμένα από τα «μαγειρεία» του ΑΚΕΛ, που καταρρίφθηκαν από έρευνες ανεξάρτητων Θεσμών".
 
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ