Πρώτη επίσημη Χρίστου Χρίστου σε ενθουσιώδες κλίμα

Με κεντρικό σύνθημα το ''Τούτη η γη, έχει φωνή'', σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου και μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, το ΕΛΑΜ προέβη το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε, στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του υποψηφίου του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, προέδρου του Κινήματος, Χρίστου Χρίστου.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Χρίστου υπέδειξε πως το ΕΛΑΜ δεν είναι απλά ένα κόμμα, αλλά εκφράζει αξίες, προσθέτοντας ότι «η αιωνιότητα και η νεότητα των ιδεών μας, θα μας οδηγήσουν μπροστά».
«Θεωρούμε», τόνισε, «ότι ο κάθε Έλληνας της Κύπρου έχει αδικηθεί, έχει προδοθεί πάρα πολλές φορές. Άρα, λοιπόν, δεν θα του πουλήσουμε λόγια, κενά περιεχομένου και ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν έχω να τάξω σε κανένα θέσεις, βολέματα και παχυλούς μισθούς. Έχω, όμως, να υποσχεθώ σε εσάς, ότι τις αρχές μας και τις αξίες μας, ούτε θα τις πουλήσουμε, ούτε θα τις διαπραγματευτούμε. Το μέλλον μας ανήκει, γιατί δεν έχουμε κάτι να χάσουμε και γιατί θα παλέψουμε για την πατρίδα, για το λαό μας, για την θρησκεία μας, για τον τόπο μας. Ζήτω η Κύπρος», συμπλήρωσε.   
Όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ δίνει απάντηση προς όλους «οι οποίοι χωρίς να μας ρωτήσουν, χρησιμοποίησαν το όνομα μας. Όχι κύριοι, δεν θα ταχθούμε μαζί σας. Θα περπατήσουμε το δρόμο που ξέρουμε να περπατούμε και εμείς δεν συνηθίζουμε να αμφιταλαντευόμαστε και να έχουμε κλίση προς τα δεξιά κάποτε και κάποτε προς τα αριστερά. Δεν μας παίρνει ούτε ο άνεμος. Έχουμε θέληση και δύναμη να προχωρήσουμε, διότι καθημερινά βλέπουμε το λαό μας, να μας αγκαλιάζει».    
 
Ο κ. Χρίστου, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε αδράνεια και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας εφησυχάζει αυτό το γεγονός»  
 
«Αμέσως μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, πάνω στην ίδια βάση, δηλαδή τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Το ΕΛΑΜ είναι ξεκάθαρα μία αντιομοσπονδιακή επιλογή. Είναι το κίνημα που από την ημέρα ιδρύσεως του επιμένει ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή», συμπλήρωσε.    
Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι χρειάζεται κάθαρση όσον αφορά τα οικονομικά εγκλήματα και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπουμε να οδηγούνται στην δικαιοσύνη αυτοί που πραγματικά έφεραν την οικονομική καταστροφή του τόπου μας».  
 
«Εμείς θέλουμε να στηθεί ειδικό δικαστήριο, το οποίο θα ασχολείται μόνο με οικονομικά εγκλήματα και θέλουμε να δούμε αυτούς που έφταιξαν όχι να τιμωρούνται με λίγους μήνες φυλάκιση, αλλά να επιστρέφουν λεφτά στο κράτος.
 
Λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη. Εμείς όταν μιλάμε για ανάπτυξη και πρόοδο του λαού μας, δεν εννοούμε αποκλειστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά την κρατική μέριμνα, ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία και να μπορούν οι άνεργοι μας να χτίσουν το μέλλον τους ξανά στην πατρίδα τους. Γιατί και αυτό είναι από τα θαύματα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη», συμπλήρωσε.  
Τον κ. Χρίστου παρουσίασε ο στενός συνεργάτης του και βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό και την πολιτική δράση του υποψηφίου του Κινήματος, ως ο εμπνευστής και ιδρυτής του ΕΛΑΜ.
 
Ομιλήτρια στην εκδήλωση παρουσίασης του κ. Χρίστου ήταν το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ, Μαρία Ιεροδιακόνου.
«Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει, που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε τον δύσκολο αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση. Είναι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, είναι ο ηγέτης μας, είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου», τόνισε στην ομιλία της, προσφωνώντας τον υποψήφιο του Κινήματος, η κ. Ιεροδιακόνου.  
 

Δειτε Επισης

Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
GSI και εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν Νίκος Χριστοδουλίδης και Εμανουέλ Μακρόν
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Έντονη ανησυχία ΠτΔ για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Επικοινώνησε με Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
Γ. Αντωνίου: Ο Πρόεδρος θα θέσει εκ νέου τον εαυτό του στη διάθεση του ΓΓ ΟΗΕ