Φοβούνται κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ και πριμοδότηση Μαλά από Αναστασιάδη

Τον επικοινωνιακό προεκλογικό σχεδιασμό του επιτελείου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλου φαίνεται ν’ αλλάζουν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ ανθυποψήφιο του, τον Σταύρο Μαλά, να βρίσκεται για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στον πρώτο γύρο, που θα δώσει το δεύτερο εισιτήριο για τη δεύτερη Κυριακή.  
 
Στο στρατόπεδο του υποψηφίου των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου προσεγγίζουν πλέον τις προεδρικές εκλογές όχι με ορίζοντα τον δεύτερο γύρο, όπως στ’ αρχικά στάδια του προεκλογικού αγώνα έδειχναν να πράττουν, αλλά αντιλαμβανόμενοι πλέον πως η είσοδος του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν θα είναι ένα εγχείρημα τόσο εύκολο όσο προ μερικών μηνών ίσως διαφαινόταν, βλέπουν ακριβώς ως πρώτο αντίπαλό τους και εμπόδιο στην προσπάθεια του κ. Παπαδόπουλου γι’ αναρρίχησή του στον προεδρικό θώκο, τον Σταύρο Μαλά.
 
Είναι ακριβώς για τον λόγο αυτό που το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια ολοένα αυξανόμενη «πολεμική» από πλευράς επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του κ. Μαλά, μέσα από την οποία επιχειρείται κυρίως η ανάδειξη του υποστηριζόμενου από το ΑΚΕΛ υποψήφιου ως άλλη όψη του ίδιου νομίσματος(σ.σ. βλέπε Νίκο Αναστασιάδη), όσον αφορά το Κυπριακό και τη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική του για επίλυση του προβλήματος.
 
Ουσιαστικά, η αναπροσαρμογή της επικοινωνιακής στρατηγικής του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, «στοχοποιώντας» τον Σταύρο Μαλά, αποσκοπεί στη κατά το δυνατό μεγαλύτερη αποδόμηση  του υποστηριζόμενου από το ΑΚΕΛ υποψηφίου, καθότι αυτός είναι που αποτελεί αυτή τη στιγμή την ουσιαστική απειλή για τον υποψήφιο τους.
 
Και αυτό στη βάση της αυτονόητης και πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας προσέγγισης- δεδομένου ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην δεύτερη Κυριακή- πως  για να κερδίσει τις εκλογές ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρέπει να περάσει στον δεύτερο γύρο, και για περάσει στον δεύτερο γύρο πρέπει πρώτα να αφήσει εκτός τον Σταύρο Μαλά.  
 
Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σημειωθεί, ευδιάκριτη είναι η προσπάθεια του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου να μην ανατινάξει πλήρως τις όποιες γέφυρες έχουν απομείνει, όχι τόσο με την ηγεσία του ΑΚΕΛ αλλά με τον κόσμο της Αριστεράς, αφού εκ των πραγμάτων θα τον χρειαστεί και κατά πάσα πιθανότητα θ’ απευθυνθεί σε αυτόν εάν και εφόσον επιτευχθεί ο πρώτος στη σειρά στόχος για είσοδο του υποψήφιου τους στη δεύτερη Κυριακή.   
 
Ένας στόχος προς την κατεύθυνση επίτευξης του οποίου δεν εφησυχάζουν, καθότι δεν παραγνωρίζουν και λαμβάνουν σοβάρα υπόψη:
 
α)Τον ισχυρό κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ και την προοπτική επίτευξης του στόχου της συσπείρωσης του κόσμου του γύρω από τον Σταύρο Μαλά μέχρι τις εκλογές.
 
β) Το ενδεχόμενο πριμοδότησης του Σταύρου Μάλα από το στρατόπεδο Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ(σ.σ. ως ο θεωρητικά πιο εύκολος) να είναι ο αντίπαλός του στη δεύτερη Κυριακή.
 
γ) Το γεγονός ότι οι συσπειρώσεις των κομμάτων που υποστηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο μοιάζουν να έχουν κολλήσει και να παραμένουν σε σχετικά χαμηλά για την εποχή ποσοστά(σ.σ. αυτή είναι η μισοάδεια αντίκριση του ζητήματος, αφού αντικρίζοντας από την άλλη το ποτήρι μισογεμάτο μπορεί να πει κανείς πως η δεξαμενή για τον υποψήφιο τους δεν έχει εξαντληθεί και ότι υπάρχουν περιθώρια περεταίρω αύξησης των ποσοστών του).
 

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε