Φρικτό το τέλος του φοιτητή στην Κάλυμνο-Παρέμεινε ζωντανός χωρίς βοήθεια για 36 ώρες

Τις δραματικές στιγμές που πέρασε ο 21χρονος στην Κάλυμνο Νίκος Χατζηπαύλου μετά τον τραυματισμό του αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση. Για περίπου 36 ώρες, ο φοιτητής ζούσε χωρίς βοήθεια, χωρίς τροφή και νερό, εκτεθειμένος στη φύση, μέχρι που έχασε τη ζωή του από το σοκ που δημιούργησαν οι κακώσεις και η φυσική εξάντληση.
 
“Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση.
 
Κάπου εκεί ήταν” δήλωσε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος. Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από “ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους”, καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας . Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, “αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο”.  
 
Ήταν στα πόδια τους και δεν τον έβλεπαν
 
Ο φοιτητής φαίνεται ότι ήταν “μέσα στα πόδια” των αρχών που έψαχναν να τον εντοπίσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Από το σημείο που είχαν περάσει πολλές φορές άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες. Όμως κανείς δεν τον είχε δει, μέχρι που τον εντόπισε τυχαία, ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του.
 
“Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ψάχνεις κάποιον, να είναι στα πόδια σου και να μην το βλέπεις. Έχει ξανασυμβεί και πρόσφατα. Να ψάχνει όλο το σύμπαν και να μην καταφέρει κάποιος κάτι”, σημειώνει ο κ. Κοτρέτσος.
 
Τον αναζητούσαν για έξι μέρες
 
Ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από έξι μέρες. Η σορός του βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, γερμένη ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι η σορός του μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που εκδηλώθηκαν στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.
 
Οι αρχές εκτιμούν ότι ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου άφησε το ποδήλατό του και επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Στην προσπάθειά του έχασε την ισορροπία και έπεσε από κάποιο ύψος, χάνοντας τις αισθήσεις του, μέχρι που μιάμιση μέρα μετά, υπέκυψε στο μοιραίο.
 
“Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω”
 
Ο Νίκος Χατζηπαύλου πήγε στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι καθηγήτρια μόνιμα διορισμένη στο νησί. Είχε σκοπό να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψει στην Αθήνα, που ζούσε και σπούδαζε. Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του. “Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω”, ήταν τα τελευταία του λόγια. Μετά από μερικές ώρες, που ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωή, η μητέρα του ανησύχησε και έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του.  Έξι μέρες μετά, ο επίλογος της ιστορίας ήταν τραγικός.
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο
Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη