ΠτΔ: Εθνική υποχρέωση στους νέους η απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα

Η μεγαλύτερη οφειλή απέναντι στους νέους είναι η εθνική υποχρέωση για απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια σε μια χώρα χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς συρματοπλέγματα, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση παρουσίασης των νέων προγραμμάτων και της νέας δομής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι η κοινωνία και ο ίδιος προσωπικά επενδύουν στους νέους προκειμένου να συντελέσουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για συνολικό εκσυγχρονισμό του κράτους, για να δημιουργηθούν οι στέρεες βάσεις στις οποίες θα μπορέσουν οι νέοι, να αναδείξουν περαιτέρω τις δυνατότητες τους.
 
Και σημείωσε πως ακριβώς προς το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση ανέπτυξε μία σειρά από στρατηγικές εκμεταλλευόμενη παράλληλα τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, «καταφέρνοντας έτσι να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τα προγράμματα της νεολαίας μας».
 
Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας τη νεολαία ως τον πιο σημαντικό εταίρο στη διαμόρφωση της κοινωνικής και οικονομικής αναπτυξιακής πορείας του νησιού, παρουσίασε τον περασμένο Μάιο την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία που ήταν το απότοκο της ενδελεχούς συνδιαβούλευσης της Κυβέρνησης με τους νέους, και την οποία, όπως τόνισε, με μεγάλη επιτυχία έφερε σε πέρας ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία αποτελεί μια κορυφαία μεταρρύθμιση που παρέχει το ουσιαστικό υπόβαθρο για την πραγματική συμμετοχή των νέων στη λήψη των αποφάσεων για ζητήματα που τους αφορούν.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Λειτουργούς του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, τους είπε ότι με τις ενέργειές τους, καταδεικνύουν ότι ο Οργανισμός δεν είναι στατικός αλλά εξελίσσεται και αναπτύσσεται, επεκτείνει και εκσυγχρονίζει το φάσμα των δράσεων του με ένα και μοναδικό σκοπό: την πρόοδο και ευημερία όλων των νέων της Κύπρου ανεξάρτητα αν είναι ενταγμένοι σε πολιτικές δυνάμεις, αν είναι αδιάφοροι, εάν ανήκουν στην Αριστερά, τη Δεξιά, στους Σοσιαλιστές ή τους Κεντρώους.


Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε αναλυτικά στις διάφορες δράσεις και μέτρα της Κυβέρνησης με αποδέκτες τους νέους σε διάφορους τομείς της ζωής των νέων από την εκπαίδευση μέχρι την αγορά εργασίας.
 
Τόνισε ωστόσο και απευθυνόμενος προς τους νέους πως «μεγαλύτερη όλων των οφειλών που έχουμε απέναντί σας είναι η εθνική υποχρέωση να δούμε την πατρίδα μας να απαλλάσσεται των κατοχικών στρατευμάτων. 
 
«Για όλους εμάς, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους των προηγούμενων γενεών, αποτελεί την κορυφαία ιστορική ευθύνη να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που θα σας παραδίδει μια χώρα ακέραια και ασφαλή, που θα μπορείτε μέσα από τις πρόνοιες μιας λύσης να συνδημιουργήσετε με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, αλλά και το πιο σημαντικό να συνδημιουργήσετε σε συνθήκες ειρήνης» συμπλήρωσε.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές