Γιγαντιαία επιχείρηση σε Κύπρο και Βουλγαρία για εξάρθρωση κυκλώματος πορνείας

Γιγαντιαία επιχείρηση έστησαν οι κυπριακές αρχές σε συνεργασία με τις αρχές της Βουλγαρίας, που διεξήγαγαν την ίδια ώρα έρευνες με σκοπό την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του reporter, κατόπιν πληροφοριών που έφτασαν στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, διερευνήθηκαν ένα διαμέρισμα στη Λάρνακα και ένα στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκε κοπέλα από τη Βουλγαρία 32ετών η οποία φέρεται να είναι θύμα εμπορίας προσώπων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα ως τεκμήρια ανάμεσα στα οποία προφυλακτικά, σεξουαλικά βοηθήματα και ηλεκτρονικές συσκευές(φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συστήματα συναγερμού, συσκευή φωνητικής παρακολούθηση).
Την ίδια ώρα στη Βουλγαρία ερευνήθηκαν συνολικά, πέντε διαμερίσματα, τρία αυτοκίνητα και συνελήφθησαν πέντε άτομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κύκλωμα για πολλά χρόνια στρατολογούσε κοπέλες τις οποίες μετέφερε στην Κύπρο όπου διέμεναν σε συγκεκριμένο διαμέρισμα όπου τις εξωθούσαν στην πορνεία.

 Οι ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πτυχές και τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους με σκοπό να φθάσουν στα ίχνη των «εγκεφάλων» του κυκλώματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, είναι η πρώτη φορά  που διενεργείται ταυτόχρονη έρευνα σε Κύπρο και σε εξωτερικό για την εξάρθρωση κυκλώματος, που δεν είναι το πρώτο που ξηλώνει το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση συμμετείχαν μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων και μέλη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΤΑΕ ο δικηγόρος της Τζιαπούρα-Θα παρευρεθεί οικειοθελώς στο Δικαστήριο
Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες
Διευκρινίσεις από Citroën με ελαττωματικό αερόσακο ΤΑΚΑΤΑ αναμένει το ΤΟΜ
Θεσπίζεται πλαίσιο παροχής υπηρεσιών κοινοτικής νοσηλευτικής και μαιευτικής
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια, απομακρύνθηκαν πολίτες (pics)
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 100 εκατομμυρίων για κουρεμένους-Αρχίζει η καταβολή αποζημιώσεων