Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες για το "λίφτινγκ" των δικαστηρίων

Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθούν την Κύπρο μεταξύ 27- 30 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της προώθησης του έργου της μεταρρύθμισης των δικαστηρίων της Κύπρου. Η όλη διαδικασία επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Μεταρρύθμισης Δικαστηρίων “Scoping Mission 3”που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, αυτή θα είναι η τρίτη και τελευταία επίσκεψη των Εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο. Η τελική τους Έκθεση για το πρώτο έργο, που αφορά τη Γενική Μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018.

Πέραν της Γενικής Μεταρρύθμισης, εκκρεμεί και δεύτερο έργο το οποίο αφορά την αναθεώρηση των θεσμών Πολιτικής Δικονομίας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει περί το τέλος του χρόνου και να περατωθεί σε 15 μήνες από την έναρξή του.

Οι εμπειρογνώμονες κατά την επίσκεψή τους θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την Επιτροπή Μεταρρύθμισης, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Γενικό Εισαγγελέα, τη Γενική Λογίστρια, την Επίτροπο Νομοθεσίας, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, πρωτοκολλητές και άλλους.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κρατούμενος
Νεαρή έπιασε τιμόνι υπό επήρεια ναρκωτικών-Συγκρούστηκε με όχημα 93χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά
Από την Μαδρίτη μέσω Βελιγραδίου έφτασαν στην Κύπρο τα 17 κιλά κάνναβης-Στο κελί οι δύο
Εκμεταλλεύτηκαν τις ψηλές θερμοκρασίας και βγήκαν στις παραλίες οι Κύπριοι-Αυξημένη κίνηση στους δρόμους
Κουκουλοφόροι μπούκαραν σε φούρνο, πρόταξαν μαχαίρι και άρπαξαν την ταμειακή μηχανή
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Χειροπέδες και σε 36χρονο για την εισαγωγή ναρκωτικών μέσα σε πακέτα με μπισκότα και τσίχλες
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε από την εστία κουζίνας και επεκτάθηκε στην οροφή η φονική πυρκαγιά με θύμα τον 27χρονο