Με Γιούνκερ συναντήθηκε ο Τσίπρας

Διμερή συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - χωρών Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.
 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Ζ.Κ.Γιούνκερ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ανακούφιση πληγέντων. Του είπε για πενταετές σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας σε συνεργασία με ΕΤΕπ και ζήτησε τη στήριξη της Κομισιόν. Συζητήθηκε επιπλέον, η πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εκφράστηκε η βεβαιότητα και από τους δύο για άμεση ολοκλήρωση της καθώς και η κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
 
Ερχόμενος από Παρίσι πήρε θέση στην διάταξη της Συνόδου δίπλα στην Α.Μέρκελ, η οποία τον συνεχάρη για το βραβείο που εδέχθη χθες. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στη ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που έγινε καθ οδόν για το αεροδρόμιο αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν, αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ, ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της  κατάρρευσης των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.
 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενεθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια