Αβέρωφ Νεοφύτου: Χαίρομαι την ΕΔΕΚ, έχω τα καλύτερα να λέω για τον Νικόλα

Νέο κάλεσμα προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά το μοντέλο λύσης του Κυπριακού που προκρίνει, απεύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.  
 
Μιλώντας στην σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του TV ONE, «Πρωινά Νέα», ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε πως δεν μπορεί να διεκδικεί κανείς να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά να μην απαντά στο βασικό ερώτημα κατά πόσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση με βάση τις παραμέτρους και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
«Η ΕΔΕΚ», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «είναι ξεκάθαρη και τη χαίρομαι, παρόλο που διαφωνώ μαζί της. Και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, εγώ έχω τα καλύτερα να λέω με τη συνεργασία την πολιτική που είχαμε για οκτώ χρόνια».
 
«Όμως», συνέχισε, «δεν μπορείς, και το λέω γενικότερα, για οποιονδήποτε, να διεκδικεί να είναι ο πρώτος τη τάξη, να είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να κρύβεται, να σιωπά ή να μην απαντά σε ένα βασικό ερώτημα.
 
Υπάρχουν οι Συμφωνίες Κορυφής Μακαρίου-Ντενκτάς, Κυπριανού-Ντενκτάς, η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, και δεν απαντούμε στο απλό ερώτημα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση με βάση τις παραμέτρους και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών»;
 
«Θα ήταν πάρα πολύ καλοδεχούμενη», υπέδειξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «να μπει η πρόταση ότι αυτό το μοντέλο, όπως πολύ ευθαρσώς το είπε και ο Μαρίνος Σιζόπουλος, την άποψή του, είναι η χειρότερη μορφή διχοτόμησης».

 

Δειτε Επισης

Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα