Αβέρωφ Νεοφύτου: Χαίρομαι την ΕΔΕΚ, έχω τα καλύτερα να λέω για τον Νικόλα

Νέο κάλεσμα προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά το μοντέλο λύσης του Κυπριακού που προκρίνει, απεύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.  
 
Μιλώντας στην σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή του TV ONE, «Πρωινά Νέα», ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε πως δεν μπορεί να διεκδικεί κανείς να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά να μην απαντά στο βασικό ερώτημα κατά πόσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση με βάση τις παραμέτρους και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
«Η ΕΔΕΚ», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «είναι ξεκάθαρη και τη χαίρομαι, παρόλο που διαφωνώ μαζί της. Και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, εγώ έχω τα καλύτερα να λέω με τη συνεργασία την πολιτική που είχαμε για οκτώ χρόνια».
 
«Όμως», συνέχισε, «δεν μπορείς, και το λέω γενικότερα, για οποιονδήποτε, να διεκδικεί να είναι ο πρώτος τη τάξη, να είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και να κρύβεται, να σιωπά ή να μην απαντά σε ένα βασικό ερώτημα.
 
Υπάρχουν οι Συμφωνίες Κορυφής Μακαρίου-Ντενκτάς, Κυπριανού-Ντενκτάς, η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, και δεν απαντούμε στο απλό ερώτημα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση με βάση τις παραμέτρους και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών»;
 
«Θα ήταν πάρα πολύ καλοδεχούμενη», υπέδειξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «να μπει η πρόταση ότι αυτό το μοντέλο, όπως πολύ ευθαρσώς το είπε και ο Μαρίνος Σιζόπουλος, την άποψή του, είναι η χειρότερη μορφή διχοτόμησης».

 

Δειτε Επισης

Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Μετέτρεψε το βαν του σε αποθήκη για τα αδασμολόγητα καπνικά ο 60χρονος-Απασχόλησε ξανά τις Αρχές
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Χειροπέδες και σε 15χρονο για την επίθεση και ληστεία ζεύγους στην Πάφο
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Αυξημένες οι πυρκαγιές το 2025, μικρότερη όμως η καμένη έκταση-Μία στις τέσσερις φωτιές από εμπρησμό