Διαμαρτυρία Αγίου Αθανασίου για αναστολή λειτουργίας παιγνιοθήκης από ΟΝΕΚ
15:16 - 22 Νοεμβρίου 2017

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου για τη μονομερή απόφαση αναστολής από πλευράς Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) της λειτουργίας της παιγνιοθήκης Αγίου Αθανασίου.
Ο Δήμαρχος, αναφέρεται σε ανακοίνωση, «έχει ήδη αποστείλει επιστολές στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ στις οποίες εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου και των επηρεαζόμενων οικογενειών για την ενέργεια τους αυτή».
«Τονίζεται ανάμεσα σ’ άλλα ότι σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρούνται φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας είναι υποχρέωση, τόσο του κράτους όσο και των οργανωμένων συνόλων, να προσφέρουν δομές και προγράμματα για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και η λειτουργία προγραμμάτων υγιούς απασχόλησης παιδιών όπως αυτού της Παιγνιοθήκης, είναι απαραίτητα», προστίθεται.
Παράλληλα, «καλεί τον αρμόδιο Υπουργό όπως παρέμβει προσωπικά και επαναφέρει άμεσα τη λειτουργία του προγράμματος, διαφορετικά ο Δήμος μας θα προβεί και σε άλλες και πιο έντονες παραστάσεις για να υπερασπιστεί τα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ενίσχυσης των υποδομών στην υπηρεσία του παιδιού και γενικά της πρόληψης».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ